Afbeelding

Grachtenfestival in Huizer Botterwerf

Algemeen

Op woensdag 14 augustus geeft het Nederlands Saxofoon Octet twee concerten om 19.00 en 21.00 uur in de Huizer Botterwerf, Havenstraat 300 in Huizen. Deze concerten zijn onderdeel van 'Het Grachtenfestival'. Dit bijzondere muziekevenement vindt al jaren plaats in en om Amsterdam en komt nu ook naar de regio Gooi en Vechtstreek.

Het Nederlands Saxofoon Octet is begin 2014 opgericht door een aantal pas afgestudeerde saxofonisten. Het ensemble bespeelt de saxofoon (uitvinding van Adolphe Sax) als een orkest en waagt zich aan bewerkingen van allerlei bezettingen. Zij kregen het recht van de Schönberg Foundation om het fantastische 'Verklärte Nacht' te bewerken en uit te voeren. Dat geldt ook voor de 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt. Zij gaven onder andere concerten tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, in het Guggenheim Museum Bilbao en op het Mañana Mañana Festival.

Het optreden in de van hout vervaardigde Botterwerf met zijn specifieke oorspronkelijke uitstraling staat garant voor een onvergetelijk concert aan de oude historische oevers van de Zuiderzee. Het ensemble speelt een unieke versie van Ten Holt's meesterwerk Canto Ostinato. De toegang is gratis. Er zijn circa 100 zitplaatsen beschikbaar. Meer informatie vindt u op https://www.vvvgooivecht.nl/nl/grachtenfestival

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Tijdelijk niet met uw hond op het strand Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligster Olga Dol zet zich in voor Oekraïners in Newport Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak buitenruimte Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte afscheidsbijeenkomst voor vluchtelingen en vrijwilligers Algemeen 16 uur geleden