Afbeelding

Kennisgeving uitgifte van gemeentegrond

Algemeen

- Datum: 2 mei 2024
- Nummer: Z.325494

Objectinformatie
- Adres: Trompstraat 1
- Kadastraal perceel: Gemeente Huizen, sectie B, nummer 6130
- Perceelgrootte: 1970 m² (“perceel grond”)

De gemeente Huizen (de “Gemeente”) is voornemens om een perceel grond uit te geven aan Dudok Wonen (de “Gegadigde”) ten behoeve van de bouw van 17 sociale huurappartementen waarvan acht voor senioren (begane grond) en negen voor overige woningzoekenden (1e verdieping).

De Gemeente komt tot het oordeel dat alleen de Gegadigde in aanmerking komt voor uitgifte van het perceel grond op basis van de volgende objectieve, toetsbare en redelijke criteria en de volgende overwegingen:

Ten behoeve van de beoogde ontwikkeling van het perceel grond is er voor gekozen om sociale huurwoningen te realiseren. De Gemeente heeft besloten om hierbij een toegelaten instelling te betrekken, mede gezien de bijzondere wettelijke taak die woningcorporaties hebben ingevolge de Woningwet en hun expertise op het gebied van de volkshuisvesting. Er mag en kan vanuit worden gegaan dat alleen woningcorporaties, die het bouwen en exploiteren van dergelijke woningen tot hun wettelijke en statutaire doelstelling hebben, bereid zijn om tegen dergelijke condities deze woningen te bouwen en te exploiteren. Andere woningcorporaties die in de gemeente actief zijn, hebben aangeven voor het perceel grond geen belangstelling te hebben.

Vervaltermijn
De Gemeente zal na verloop van 28 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot bovengenoemde uitgifte, tenzij voordien, dat wil zeggen uiterlijk op 30 mei 2024 vóór 12.00 uur, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans zijn de rechten daarop verwerkt. De Gemeente en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen bovengenoemde uitgifte zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente – voor zover van toepassing – uitvoering aan het Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Enquêteresultaten tijdelijke opvang van vluchtelingen op een hotelschip Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Woonconferentie Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Laatste maand om energietoeslag aan te vragen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Huizen bereikbaar Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Algemeen 20 uur geleden