Afbeelding

Openbare bekendmakingen

Algemeen

De openbare bekendmakingen van de gemeente Huizen worden gepubliceerd in een gemeenteblad. Dit is een webpagina op www.officielebekendmakingen.nl. Elke bekendmaking heeft een eigen gemeenteblad. Openbare bekendmakingen worden ter attendering in de Omrooper geplaatst. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor de formele bekendmaking verwijzen wij u naar www.huizen.nl/bekendmakingen.

Ingekomen aanvragen om vergunning/meldingen

Aanvraag omgevingsvergunning onder de Omgevingswet 2024
- Kamperzand 30, het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen (ontvangen 25 april 2024)
- Kruin 37, het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen in de voorgevel (ontvangen 25 april 2024)
- Middelgronden 245, het vervangen van houten deuren en kozijnen door kunststof (ontvangen 24 april 2024)
- Piet Prinsstraat 45, het plaatsen van een dakkapel in het voordakvlak (ontvangen 23 april 2024)
- Vrouwenzand 58, het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen (ontvangen 23 april 2024)
- Westkade 117, het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen (ontvangen 19 april 2024)

Op basis van bovenstaande kennisgeving kan geen zienswijze, bezwaar- of beroepschrift worden ingediend. Dat is wel mogelijk nadat op een aanvraag is beslist of een ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Deze (voorgenomen) besluiten worden bekendgemaakt onder de rubrieken ‘AFWIJKING VAN HET OMGEVINGSPLAN’, ‘ONTWERPBESLUITEN’ of ‘VERLEENDE VERGUNNINGEN’.

Verlenging van de beslistermijn

In het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is besloten voor de volgende aanvragen de beslistermijn met zes weken te verlengen:
- Rokerijweg 10, het uitbreiden van de bedrijfsruimte met een dakopbouw (ontvangen 21 december 2023)

Verlenging van de beslistermijn

In het kader van de Omgevingswet is besloten voor de volgende aanvragen de beslistermijn met zes weken te verlengen:
- Naarderstraat 192, het gedeeltelijk slopen en herbouwen van de woning (ontvangen 29 februari 2024)
- Melkweg 7, het verbouwen van een voormalige drukkerij naar 3 appartementen (ontvangen 11 maart 2024)

Verleende vergunningen / genomen besluiten

Omgevingsvergunningen onder de Omgevingswet 2024
- Stukkenlaan 2a, het kappen van een beuk op het achtererf (verzonden 22 april 2024)

Bezwaar
Als u door een of meerdere van bovengenoemde besluiten rechtstreeks in uw belang bent getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Huizen, ter attentie van de bezwaarschriftencommissie, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Het bezwaarschrift bevat: ondertekening, naam en adres van de indiener, een dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen bezwaren bestaan. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de inwerkingtreding van een omgevingsvergunning.

Voorlopige voorziening
In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde hiervoor is dat u ook bezwaar heeft gemaakt. Het verzoek om een voorlopige voorziening kunt u indienen bij Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht (onder vermelding van bodemzaken of voorlopige voorzieningen) Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Gaat uw bezwaar over een omgevingsvergunning? Deze treedt dan niet in werking, voordat de rechtbank op dit verzoek heeft beslist.

Inzage stukken
Wilt u aanvragen, meldingen, vergunningen e.d. inzien? Stuur dan een mail naar het Omgevingsloket via omgeving@huizen.nl. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 035.

Collecte

Landelijke organisaties collecteren in de regel volgens een vast rooster. Dit collecterooster vindt u op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (www.cbf.nl).

Voor de vrije periode hebben wij collectevergunning verleend aan de volgende organisatie(s):
- Het inzamelen van geld van maandag 20 mei t/m zaterdag 25 mei 2024 - t.b.v. Stichting Steun Mens en Rechten (verzonden 24 april 2024)
- Het inzamelen van geld van maandag 10 juni 2024 t/m zaterdag 15 juni 2024 – t.b.v. Stichting Kinderen van de Voedselbank (verzonden 24 april 2024)

Ontwerpbesluit verlening omgevingsvergunning Trompstraat 1
Overeenkomstig artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de ontwerp omgevingsvergunning voor iedereen ter inzage. U kunt de ontwerp vergunning met ingang van 3 mei 2024 gedurende zes weken inzien.

Inhoud omgevingsvergunning
Er ligt een aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 17 sociale huurwoningen op de locatie Trompstraat 1. Het perceel heeft de bestemming Maatschappelijk met een wijzigingsbevoegdheid naar wonen. Het bouwplan past niet helemaal binnen deze wijzigingsbevoegdheid. De aanvraag is ingediend voor 1 januari 2024. Daarom dient nog met toepassing van de uitgebreide afwijkingsprocedure op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht(Wabo) te worden afgeweken van het bestemmingsplan.

Inkijken omgevingsvergunning

In het gemeentehuis
De ontwerp omgevingsvergunning Trompstraat 1 ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de centrale receptie. Kijkt u voor de openingstijden op www.huizen.nl.

Digitaal
De ontwerp omgevingsvergunning Trompstraat 1 is in elektronische vorm te raadplegen;
- via de landelijke website
https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=NL.IMRO.0406.OVTROMPSTRAAT1-OW01 

Reageren
In de periode van 3 mei 2024 tot en met 13 juni 2024 kan een ieder schriftelijk of mondeling reageren (zienswijzen indienen).
Reageert u schriftelijk? Richt u zich dan tot het college van burgemeester en wethouders, postbus 5, 1270 AA, Huizen.
Wilt u mondeling reageren? Neemt u dan contact op met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel. nr. (035) 52 81 911).

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Enquêteresultaten tijdelijke opvang van vluchtelingen op een hotelschip Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Woonconferentie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste maand om energietoeslag aan te vragen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Huizen bereikbaar Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Algemeen 17 uur geleden