Afbeelding

Iftar-maaltijd voor Huizers: meld u aan!

Algemeen

De moskeeën in Huizen organiseren op zaterdag 25 mei van 21.00 uur - 23.00 uur in hal 3 van The Pride (IJsselmeerstraat 1) een gezamenlijke iftar-maaltijd. Dit doen zij samen met de gemeente en kerken. Alle inwoners van Huizen, moslim en niet-moslim, zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Een uniek moment om Huizers met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen.

De iftar is de avondmaaltijd die tijdens de ramadanperiode na zonsondergang wordt genuttigd om het vasten te doorbreken. Deze maaltijd is een sociale aangelegenheid. Op 25 mei wordt extra nadruk gelegd op verbinding en respect voor elkaar. Huizen is een inclusieve gemeente, iedereen telt mee en iedereen doet mee. Die gedachte wordt ook tijdens de iftar uitgedragen.

Voorafgaand aan de iftar houdt burgemeester Sicko Heldoorn een korte voordracht. Daarna spreken Huizers met verschillende achtergronden over wat verbinding voor hen betekent. Na het nuttigen van de maaltijd is er een islamitisch gebed en wordt een moment stilte gehouden voor deelnemers met een christelijke achtergrond.

Aanmelden

Meld u aan op www.huizen.nl/iftar. De toegang is gratis. Er is plek voor maximaal 250 mensen.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 11 apr, 08:17
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 11 apr, 08:16
Afbeelding
HuizenDuurzaam zoekt een organisator en energiecoaches Algemeen 11 apr, 08:15
Afbeelding
TenneT houdt een inloopbijeenkomst over onderzoek naar hoogspanningsverbinding Algemeen 11 apr, 08:13
Afbeelding
Maaien en zaaien Algemeen 11 apr, 08:12
Afbeelding
Opnieuw zonnebrandpaal op Zomerkade Algemeen 11 apr, 08:10