Logo omrooper.nl

Cursussen voor (aanstaande) ouders

De komende maanden organiseert Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek verschillende workshops en cursussen voor aanstaande ouders en ouders van kinderen tot 4 maanden.

Voor aanstaande ouders

  • Contact met je baby: Wat ervaart de baby nu al in je buik? Hoe communiceer je straks na de geboorte met je kind? Wat zijn signalen en hoe reageer je daarop? In de workshop 'Contact met je baby' leer je je kind voor de geboorte al een beetje beter kennen.
  • Klaar voor het ouderschap: je leven zal er met een baby anders uitzien. Welke toekomst geef jij je kind? Welke invloed heeft het op je relatie? Hoe kun je als team het ouderschap aangaan? Er komen veel praktische vragen naar voren.
Praktische informatie
De workshops zijn voor aanstaande moeders en vaders tussen de vijfde en de negende maand van de zwangerschap. Ze zijn gratis en worden onder andere op dinsdag 8 en 22 oktober in Huizen (Eemlandweg 8) gegeven, 's avonds van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het formulier op de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek of door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl.

Voor kersverse ouders:

  • Baby in huis: voor ouders van kinderen tussen de 4 weken en 4 maanden oud. Tijdens de cursus krijg je informatie over de ontwikkeling van je baby en hoe je deze kunt stimuleren. Je krijgt tips over praten, spelen en contact maken. Hoe sluit je aan bij zijn/haar ritme qua slapen, voeding en huilen? Hoe combineer je werk met het zorgen voor je kind en hoe ga je om met een zieke baby? Ook bespreken we de beleving van het ouderschap en het delen van ervaringen met andere ouders. Dat geeft vaak herkenning en zelfvertrouwen. Dat is fijn voor jezelf en voor je baby.
Praktische informatie
De cursus start 30 september in Huizen (Holleblok 2A) en vindt plaats op vier opeenvolgende maandagen tussen 10.00 en 11.30 uur. Deelname is gratis. Kom liefst beiden, zodat je samen kunt toepassen wat je hebt geleerd. Ook je baby is welkom, die kun je eventueel na afloop nog wegen. Jeugdverpleegkundigen begeleiden de cursus. Voor informatie en aanmelden ga je naar de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek. Ook kun je bellen naar (035) 69 26 350 of mailen naar cursussen@jggv.nl.
Meer berichten