Logo omrooper.nl

NL-Alert controlebericht op 2 december

De overheid zendt maandag 2 december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt u op uw mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en vertrekborden van bus, tram en metro. Waar u NL-Alert ook ziet, in het NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden.

Bij een ramp bij u in de buurt, kan de overheid u via NL-Alert alarmeren en informeren. Ziet u een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Alarmgeluid op telefoon

Het vorige controlebericht dat op 3 juni 2019 is verzonden, werd door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (78 procent). In juni was het NL-Alert controlebericht voor het eerst te zien op digitale reclameschermen.

Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Zodra u een NL-Alert ontvangt, laat uw telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Het bericht dat op 2 december wordt verzonden is een controlebericht, waar u dus niets mee hoeft te doen.

Meer berichten