Logo omrooper.nl

IkPas: drink een maand geen alcohol

De jaarlijks terugkerende landelijke actie IkPas start op 1 januari. Deelnemers drinken de maand januari geen alcohol om zich bewuster te worden van hun eigen drinkgewoonten en te ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven.

Ruim 8 op de 10 inwoners van 19 jaar en ouder in Gooi en Vechtstreek drinkt wel eens alcohol. Af en toe een glas alcohol drinken kan ongemerkt een gewoonte worden en zo drinkt u soms meer dan de bedoeling is. Om dit te doorbreken, kunt u meedoen aan IkPas.

Deelnemers drinken een maand geen alcohol om te ervaren wat dit met ze doet. Ze worden zich bewuster van de keuze om wel of niet te drinken, ze doorbreken patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter, scherper, slapen beter en vallen af.

Aanmelden
Het gaat er niet om dat je nooit meer alcohol drinkt, maar dat je je alcoholgebruik even op pauze zet. De actie IkPas ondersteunt mensen bij deze uitdaging. Ze kunnen bij IkPas terecht voor vragen, tips, artikelen en recepten. Aanmelden kan via www.ikpas.nl.

Meer informatie
Mensen die meer ondersteuning willen bij het stoppen of minderen van alcohol drinken, kunnen terecht op www.ggdgv.nl/ikpas voor meer informatie.

Meer berichten