Logo omrooper.nl

Samen werken aan een gezellige en feestelijke jaarwisseling

Oud en Nieuw komt er weer aan. De jaarwisseling is een gezellig feest en de gemeente Huizen doet veel om dit voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. De gemeente neemt daarom verschillende maatregelen. De maatregelen voor de jaarwisseling van 2019-2020:

1. Meer toezicht op straat

Sinds 14 december is er meer toezicht en handhaving, vooral rond de winkelcentra en op de plekken waar meestal veel jeugd te vinden is. De intensiteit van het toezicht loopt op in de loop van december. Op 31 december en 's nachts 1 januari is de extra inzet verdriedubbeld, vooral rond winkelcentra, openbare gebouwen en vuurwerkvrije zones.

2. Twee vuurwerkvrije zones

Er zijn, net als de afgelopen twee jaar, twee vuurwerkvrije zones in Huizen: winkelcentrum Oostermeent en winkelcentrum en scholencomplex Holleblok. In een vuurwerkvrije zone mag geen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 2019 18.00 uur en 1 januari 2020 02.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk overal in Nederland verboden! De vuurwerkvrije zones worden duidelijk met borden aangegeven. Alle inwoners die wonen in (de buurt van) deze zones krijgen hierover een brief.

3. Afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk verwijderd

Ter voorkoming van vernieling door vuurwerk worden sinds 6 december de afvalbakken in de parken en op de stranden afgesloten. De afvalbakken in alle winkelcentra worden in de laatste week van december tijdelijk weggehaald of afgesloten. Tijdens de openingstijden van de winkels worden daarom extra kliko's neergezet waarin u uw afval kunt deponeren. Alle andere openbare afvalbakken worden tussen kerst en oud en nieuw afgesloten. Vanaf 2 januari zijn alle bakken weer geopend en teruggeplaatst om te gebruiken. Afvalbakken zijn erg kostbaar. Een kleine bak kost 700 euro, een grote 1.500 euro.

Ziet u dat iemand iets vernielt, bel dan gelijk 112! En geef het signalement door.

Meer berichten