Logo omrooper.nl

Digitale campagne energiebesparing

De wijkaanpak Stad en Lande en Bovenweg krijgt in september een digitaal vervolg. Door de coronacrisis moesten de geplande activiteiten opgeschort worden. Na de zomer willen de gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket de campagne weer opstarten. In de nieuwe anderhalvemeter-samenleving betekent dit dat de informatiebijeenkomsten digitaal gaan. Het doel van de campagne is om inwoners bewust te maken van het belang van isolatie en verduurzaming en om informatie te geven hoe ze de juiste maatregelen kunnen nemen. De gemeente Huizen wil inwoners hierbij ondersteunen.

Webinars

Tijdens de webinars presenteert het Duurzaam Bouwloket energiescans van verschillende type woningen in Stad en Lande en Bovenweg. Eigenaren van dezelfde type woningen krijgen daardoor een goed beeld welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen. Het Duurzaam Bouwloket gebruikt de energiescans om het online stappenplan in te richten. Inwoners van Huizen gaan naar de site, kiezen hun type woning en vullen het stappenplan in. Hier rolt een onafhankelijk advies uit. Het Duurzaam Bouwloket kan helpen met het verwijzen naar aanbieders. Ook bieden gemeente en energieloket een collectieve inkoopactie aan. Deze wordt tijdens de webinars gepresenteerd.

Subsidies

Om inwoners te stimuleren om hun woningen te isoleren, zijn er twee gemeentelijke subsidieregelingen. Een subsidieregeling voor woningisolatie en een subsidieregeling voor kleinere, eenvoudige maatregelen zoals ledverlichting, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop. Met de subsidieregeling eenvoudige maatregelen kunnen huiseigenaren maximaal 90 euro terugkrijgen. De subsidie is eenvoudig online aan te vragen via www.duurzaambouwloket.nl (kies gemeente Huizen). Met de subsidieregeling woningisolatie kunnen huiseigenaren maximaal duizend euro terugkrijgen. Het gaat dan om diverse isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Aanvragen kan via de site www.huizenklimaatbewust.nl (kies 'subsidie voor woning-eigenaren').

Meer berichten