Webinars over energiebesparing | Huizen
Logo omrooper.nl

Webinars over energiebesparing

Woningeigenaren uit Stad en Lande en Bovenweg kunnen maandag 31 augustus en donderdag 3 september een webinar volgen over energiebesparing. Tijdens de webinar presenteert het Duurzaam Bouwloket energiescans van verschillende type woningen in de wijken. Eigenaren van dezelfde type woningen krijgen zo een goed beeld welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen. Iedere avond komen vier type woningen aan bod.

Energiescan

Van de meest voorkomende woningtypen in de wijk is een energiescan gemaakt. Daarmee wordt duidelijk wat een bewoner kan doen aan isolatie en energiebesparing.

Stappenplan

Het Duurzaam Bouwloket gebruikt de energiescans om het online stappenplan in te richten. Inwoners van Huizen gaan naar de site, kiezen hun type woning en vullen het stappenplan in. Hier rolt een onafhankelijk advies uit. Het Duurzaam Bouwloket kan helpen met het vinden van bedrijven die maatregelen kunnen uitvoeren. Ook bieden gemeente en het Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoopactie aan. Deze wordt tijdens de webinars gepresenteerd.

Subsidies

Om inwoners te stimuleren om energie te besparen, zijn er twee gemeentelijke subsidieregelingen. Een subsidieregeling voor woningisolatie en een subsidieregeling voor kleinere, eenvoudige maatregelen zoals ledverlichting, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop. Lees meer over de subsidieregelingen op www.huizenklimaatbewust.nl.

Meer berichten