Logo omrooper.nl

Inkoopactie woningisolatie en webinar

De gemeente Huizen start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een inkoopactie voor woningisolatie. Een aantal vakkundige isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde offerte aan te vragen voor dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Ga daarvoor naar www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert. De actie loopt van 31 augustus tot en met 15 november.

Om woningeigenaren te informeren is er op dinsdag 15 september een online informatieavond (webinar). Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft dan advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook kunt u vragen stellen via een live chat.

Collectieve inkoopactie isolatie

De gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket werken voor de actie samen met deskundige isolatiebedrijven. De actie is gericht op woningeigenaren.

1. Inschrijven:
U kunt zich tot en met 15 november inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert
2. Aanbod op maat:
Een specialist van een isolatiebedrijf neemt vervolgens contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
3. Uitvoering:
Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak met u om de maatregel(en) uit te voeren.

Aanmelden webinar

Aanmelden voor de webinar kan via www.duurzaambouwloket.nl/webinar-huizen. De online informatieavond op 15 september start om 19.30 uur.

Veel woningen slecht geïsoleerd

De gemeente wil inwoners graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Het merendeel van de woningen gebouwd voor het jaar 1975 is slecht of niet geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor de portemonnee en het milieu.

Subsidieregelingen

Woningeigenaren kunnen bovenop deze inkoopactie gebruik maken van de landelijke subsidieregeling én van de subsidieregeling woningisolatie van de gemeente Huizen. Via de subsidieregeling van de gemeente kunnen woningeigenaren tot 1.000 euro per woning subsidie krijgen. De isolatiemaatregelen moeten dan wel door een bedrijf worden aangebracht. Meer informatie over de subsidieregelingen vindt u op www.huizenklimaatbewust.nl en www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert.

Meer informatie

Wilt u een vraag stellen aan de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket? Bel naar (072) 743 39 56 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.

Meer berichten