Logo omrooper.nl

Toegankelijkheid & speelplaatsen

Kinderen met een beperking staan bij speeltuinen weleens aan de zijlijn. Bij de inrichting van speelplekken is niet altijd rekening gehouden met hun belemmering. In de gemeente Huizen willen we ervoor zorgen dat ook zij zoveel mogelijk toegang krijgen tot de speelplekken. En dat er speeltoestellen aanwezig zijn die ze kunnen gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een nestschommel. Tegelijkertijd zien we gelukkig ook dat kinderen met een beperking de bestaande toestellen soms op hun eigen manier gebruiken bij het spelen.

Bereikbaarheid speelplekken

De bereikbaarheid van speelplekken is ook erg belangrijk. Zowel voor de kinderen als de (groot)ouders, die hen begeleiden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat de speelplekken ook met een rolstoel of rollator toegankelijk zijn.

Vraag aan inwoners van Huizen

Heeft u in uw buurt een speelplek die niet goed bereikbaar is? Of kent u een speelplek die niet geschikt is voor kinderen met een beperking, terwijl er kinderen met een beperking in de buurt wonen? Meld dit dan bij ons en mail naar c.heinen@huizen.nl. Op basis van de inzendingen bekijken we waar en welke aanpassingen er mogelijk zijn.

Meer berichten