Logo omrooper.nl

Isoleren met een kleine portemonnee

Isoleren is beter voor het milieu, uw portemonnee en het comfort in huis. Isoleren hoeft niet meteen heel veel geld te kosten. Ook met kleine maatregelen kunt u geld besparen. Het goede nieuws? Ook voor kleine maatregelen bestaat voor woningeigenaren een subsidieregeling. Het Duurzaam Bouwloket geeft een aantal tips.

Plaats radiatorfolie achter de radiatoren

Een radiator straalt niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur achter de radiator. Dit zorgt ervoor dat veel warmte via de muur naar buiten verdwijnt. Radiatorfolie lost dit probleem op en zorgt ervoor dat de warmte alleen uw kamer in straalt.

Leidingisolatie

Bij het leidingwerk van de centrale verwarming gaat veel warmte verloren tijdens de transport naar verschillende ruimtes. Dit komt omdat de leidingen niet geïsoleerd zijn. Door ventilatiekokers aan te brengen om de leidingen in de niet verwarmde ruimte, kunt u een hoop energie besparen. Zo wordt onnodig warmteverlies voorkomen en gaat de warmte naar de ruimtes waar het nodig is.

90 euro subsidie

Voor radiatorfolie en andere kleine maatregelen kunt u gebruik maken van de subsidieregeling eenvoudige maatregelen. U kunt eenmalig maximaal 90 euro terugvragen. Hoe u dat kunt doen, vindt u op www.huizenklimaatbewust.nl

Wilt u meer informatie over energiebesparing? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl en kies voor de gemeente Huizen. Hier kunt u ook een stappenplan invullen waar een onafhankelijke advies voor uw woning uitrolt. Vragen of behoefte aan onafhankelijk advies? Neem dan contact op met een Duurzaam Bouwloket-adviseur door te bellen met
(072) 743 39 56 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.

Meer berichten