Voor iedereen die zorgt voor een dierbare | Huizen
Logo omrooper.nl

Voor iedereen die zorgt voor een dierbare

Dinsdag 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Een dag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en onze waardering voor al hun zichtbare én onzichtbare inzet uit te spreken. Dat kan als partner van een dierbare met een herseninfarct, als ouder van een kind dat extra aandacht nodig heeft, als zus van iemand met psychische problemen of als zoon van een ouder die zelfstandig kan blijven wonen dankzij deze inzet. Maar ook een buur die zich op diverse manieren inzet voor een naaste, hem/haar naar het ziekenhuis brengt of wekelijks boodschappen doet. Al deze mensen zullen zich misschien niet herkennen in het woord mantelzorger, maar zij vormen een mantel om degene heen die het nodig heeft. De gemeente Huizen is alle inwoners die zich inzetten voor een familielid, vriend of buur zeer dankbaar. Juist in deze tijd hebben we elkaar hard nodig!

Helaas kunnen we dit jaar vanwege de coronamaatregelen geen Dag van de Mantelzorg organiseren waarop mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van een ontspannende activiteit. Toch willen we op deze manier onze dank uitspreken voor alle inzet van de mantelzorgers in Huizen.

Wilt u eens met een sociaal werker van Versa Welzijn praten over uw situatie als mantelzorger? Neem dan gerust contact op met Marjolijn van Hilten (tel. 06 30 09 86 72) of Anneke van der Veer (tel. 06 11 07 91 10). Neem ook eens een kijkje op de webpagina ‘Mantelzorg en mantelzorgcompliment’.

Meer berichten