Vaccinatielocatie aan de Amersfoortsestraatweg | Huizen
Logo omrooper.nl

Vaccinatielocatie aan de Amersfoortsestraatweg

GGD Gooi en Vechtstreek begint maandag 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen het coronavirus. Het vaccineren zal plaatsvinden op het terrein van de Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen.

Koninklijke Visio en Stichting Novum (eigenaar van het terrein) hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD om te beginnen met het vaccineren tegen Corona. Het is een centraal gelegen locatie, makkelijk bereikbaar vanaf de A1, en er kan op deze locatie zorgvuldig rekening gehouden worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor een soepele verkeersafwikkeling. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Verkeersmaatregelen

Om de verkeersafwikkeling zo soepel mogelijk te laten verlopen is in nauw overleg met GGD en politie een verkeersplan gemaakt. Daarbij is het volgende van belang:
- De toegang tot de vaccinatielocatie verloopt via de bestaande inrit van Visio;
- Op het terrein van de Amersfoortsestraatweg 180 is voldoende parkeergelegenheid;
- De routes naar de vaccinatielocatie worden met borden aangegeven;
- Er worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer in de richting van en naar de A1 leiden.

Wie wordt wanneer gevaccineerd?

Het ministerie bepaalt welke groepen, wanneer en door wie gevaccineerd worden. Hoewel de volledige planning ook voor ons in detail nog niet duidelijk is, is wel duidelijk dat de GGD op 18 januari op de locatie aan de Amersfoortseweg start met het vaccineren van zorgmedewerkers (van verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg). De verwachting is dat deze groep binnen 6 weken hun vaccinaties hebben ontvangen. Dat komt neer op maximaal 250 vaccinaties per dag. In een volgend stadium zullen ook inwoners uit de regio door de GGD op deze locatie gevaccineerd worden. Dit zijn er aanzienlijk meer. Daarom zal voor deze tweede groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen opgebouwd worden. Daarnaast wordt er gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen en opmerkingen over de locatie en verkeersmaatregelen? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 035 of per e-mail: gemeente@huizen.nl. Voor vragen over vaccineren, kijkt u op www.coronavaccinatie.nl. Daarnaast kunt u met vragen over vaccineren bellen naar 0800-1351 of het GGD callcenter (035) 692 64 00. Voor meer informatie over de vaccinatielocatie, kunt u verder lezen op www.huizen.nl/nieuws.

Meer berichten