Bespaartips voor het stookseizoen | Huizen
Logo omrooper.nl

Bespaartips voor het stookseizoen

In het stookseizoen, gaat de verwarming weer aan. Meer gasverbruik betekent meer uitstoot van CO2. Ook is het niet prettig voor de portemonnee. Een gemiddeld huishouden betaalt jaarlijks meer dan duizend euro aan gas om het huis te verwarmen. Wilt u besparen op uw gasverbruik? Wilt u comfortabel wonen én duurzamer leven? De meeste winst behaalt u in het stookseizoen. Het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Huizen, geeft drie tips.

1. Waterzijdig inregelen cv-systeem
Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de cv-installatie. Het zorgt ervoor dat het warme water op een efficiënte manier over de radiatoren wordt verdeeld. Deze maatregel is nog erg onbekend en het overgrote deel van de cv-installaties is nog niet goed ingeregeld.

Het gevolg van een slecht ingeregeld systeem is dat sommige radiatoren traag of nauwelijks opgewarmd worden. Hierdoor krijgt u onnodig een hoog gasverbruik en slecht comfort in bepaalde ruimtes. Het waterzijdig inregelen kunt u door een installateur laten uitvoeren. Voor het waterzijdig inregelen kunt u gebruik maken van de subsidieregeling eenvoudige maatregelen.

2. Verwarm alleen de kamer waarin u zit of werkt
Sluit alle tussendeuren en verwarm alleen de kamer(s) waar u voornamelijk bent. Het is overbodig om de garage of een zolderkamer (die gebruikt wordt als opbergruimte) te verwarmen.

3. Graadje lager
Zet de thermostaat een graadje lager. Dat scheelt circa 6 procent CO2-uitstoot per jaar. Op uw energierekening scheelt dat al gauw zo’n 70 euro. Daarbij is het ook aan te raden om de thermostaat nog eens 2 à 3 graden lager te zetten in de nacht en als u buitenshuis gaat. Hiermee bespaart u circa 150 euro op jaarbasis.

Op www.huizen.nl/bespaartips-voor-het-stookseizoen kunt u meer lezen over de subsidieregelingen woningisolatie & eenvoudige maatregelen. Ook staat hier informatie over het Duurzaam Bouwloket.


undefined

Meer berichten