Logo omrooper.nl

4 mei herdenking

Burgemeester Niek Meijer legde dinsdag 4 mei om 8.00 uur de eerste krans bij het herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein ter herinnering aan de oorlogsslachtoffers uit Huizen. Daarna volgden de collegeleden, het 4 mei comité en het Veteranencomité.

Gedurende de dag was het voor iedereen mogelijk om bloemen te leggen bij het monument. Het Veteranencomité vormde een erewacht van één persoon bij het monument, met elk uur een wisseling van de wacht.

Onderdeel van de aangepaste herdenking is een mini-documentaire, waarin kinderen van basisschool Rehoboth de verhalen van Huizer oorlogsslachtoffers vertellen en burgemeester Niek Meijer zijn 4 mei-toespraak houdt. Kijk voor de mini-documentaire op: https://youtu.be/90Ks67O_Mqc. De film is gemaakt door het 4 mei Comité Huizen in opdracht van de gemeente Huizen en heeft vorm gekregen met medewerking van een professionele filmploeg, onder meer bekend van het historische tv-programma Andere Tijden: Mark Glastra van Loon (camera), Bouwe Mulder (geluid), Roy Ferwerda (montage) en Hein Hoffmann (regie).

Meer berichten