Logo omrooper.nl

Veldbloemen

Er worden op het moment verschillende plekken in Huizen ingezaaid met veldbloemen (kruiden). Dit zorgt ervoor dat op die plekken, waar nu vooral gras groeit, een kleurrijk geheel zal ontstaan. Dit is goed voor mens én dier.

Wat doen we?
We zaaien op diverse plekken in de gemeente (delen van) plantsoenen in met veldbloemen. Dat doen we op de
volgende locaties:

- Achter Leeuwebek
- Voor Enkhuizerzand
- Voor Slangekruid
- Radiolaan
- Anker
- Bolder / Jol
- Logger bij de houten brug
- Sloep
- Tjalk
- Stadspark


Locaties veldbloemen

Waarom doen we dat?
We vinden het belangrijk om de biodiversiteit in de gemeente te vergroten. Dat doen we op verschillende manieren. Zo zijn we vorig jaar gestart met een nieuw maaibeleid, waarbij we minder vaak en in fases maaien. Op die manier zorgen we ervoor dat kruiden en bloemen volledig tot bloei kunnen komen.

Een andere manier om de diversiteit te vergroten is door plekken die nu uit één soort bestaan (bijvoorbeeld gras) in te zaaien. De veldbloemen komen tot bloei, bijen en andere insecten voeden zich en zorgen voor bestuiving. In feite helpen we de natuur een handje.

Wat merkt u ervan?
Op de locaties waar we inzaaien, zal het er over een aantal maanden iets anders uitzien. Geen strak gemaaid gazon meer, maar een natuurlijker karakter. Met veel meer kleur en als het goed is; gezoem van hardwerkende bijen.

Meer berichten