Afbeelding

Financiële hulp voor culturele organisaties en zelfstandigen

do 5 aug 2021, 14:50 Algemeen

De gemeente Huizen heeft geld van de Rijksoverheid ontvangen om in te zetten voor de ondersteuning van de lokale culturele sector. Het geld kan worden ingezet om de effecten van de coronacrisis te verzachten en/of nieuwe problemen als gevolg daarvan het hoofd te bieden. Het college van burgemeester en wethouders wil financiële ondersteuning bieden aan culturele organisaties (stichtingen, verenigingen) en culturele zelfstandigen in Huizen. Denk daarbij aan onder andere muziekverenigingen en lokale kunstenaars.

Mogelijkheden

Er zijn twee ondersteuningsmogelijkheden:

- Ondersteuning van lokale culturele organisaties en zelfstandigen die aantoonbare schade hebben geleden door de coronamaatregelen. Er moet sprake zijn van een incidenteel exploitatietekort over 2020 en/of het eerste half jaar van 2021. Per aanvrager wordt er eenmalig maximaal toegekend: €5.000 voor een heel boekjaar of €2.500 voor een half boekjaar

- Ondersteuning van organisaties en zelfstandigen om activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan de continuïteit van het bedrijf. Per aanvrager wordt maximaal € 5.000 toegekend.

Voorwaarden en aanmelden

Wilt u voor deze ondersteuning in aanmerking komen? Lees dan de voorwaarden op www.huizen.nl/corona-cultuursubsidie. Op deze pagina vindt u ook de aanvraagformulieren die u hiervoor kunt invullen.

Vragen

Heeft u vragen, of hulp nodig bij het invullen van de aanvraagformulieren? Stuur dan een mailtje naar coronacompensatiecultuur@huizen.nl.