Afbeelding

Werkbezoek staatssecretaris

Algemeen

Staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bracht maandag 30 augustus een werkbezoek aan het project Zicht op werk in wijkcentrum de Draaikom aan de Draaikom 2 in Huizen. 

Het was het eerste werkbezoek van de recent aangetreden staatssecretaris. Hij zag hoe de gemeente werkzoekenden uit Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) helpt bij het vinden van een baan via het re-integratieplatform Zicht op werk. Vanuit Zicht op werk worden inwoners op maat geholpen. Dit betekent dat zij afhankelijk van hun situatie deelnemen aan verschillende programma’s die helpen om (weer) aan het werk te gaan. 

“Ik heb vandaag goede voorbeelden gezien en gehoord van mensen die vanuit de bijstand aan werk geholpen zijn. En dat is belangrijk, want er zijn op veel plekken mensen nodig”, aldus staatssecretaris Wiersma. Eén van de deelnemers vertelde hoe het weer hebben van een baan zijn leven gaandeweg veranderde: “Mensen zeiden tegen mij: ‘Je bent steeds meer jezelf aan het worden’”. 

Wethouder Bert Rebel (o.a. Werk en Inkomen / re-integratie) maakte van de gelegenheid gebruik om werkgevers erop te attenderen dat er aantrekkelijke regelingen zijn voor bedrijven die re-integrerende mensen in dienst nemen. Staatsecretaris Wiersma: “Belangrijk is dat wij als overheid drempels wegnemen.”

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Tijdelijk niet met uw hond op het strand Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligster Olga Dol zet zich in voor Oekraïners in Newport Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak buitenruimte Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte afscheidsbijeenkomst voor vluchtelingen en vrijwilligers Algemeen 18 uur geleden