Afbeelding

Doe mee aan de peiling Warmtevisie Huizen

do 9 sep 2021, 07:00 Algemeen

De tweede peiling over de warmtevisie van de gemeente Huizen loopt nog tot en met 14 september. Met deze digitale enquête laten we zien welk alternatief voor aardgas voor uw wijk het meest voor de hand ligt en vragen wij u hierop te reageren.

Op de kaart (zie foto) kunt u zien of uw wijk het meest geschikt is voor all-electric, hernieuwbaar gas of een warmtenet. Deze meest voor de hand liggende optie is nog geen definitieve keuze. De toekomstige warmte-optie is onderdeel van de Transitievisie Warmte, ook wel de Warmtevisie genoemd. Alle gebouwen in Nederland moeten in 2050 aardgasvrij zijn. Elke gemeente moet voor het einde van 2021 een Warmtevisie hebben opgesteld. Daarin staat aan welke alternatieven voor aardgas wordt gedacht en in welk tempo buurten aardgasvrij kunnen worden.

De Warmtevisie voor de gemeente Huizen is in ontwikkeling. U wordt met de peiling in de gelegenheid gesteld een eerste reactie te geven. U kunt ook aandachtspunten meegeven. De uitkomsten van de peiling worden gebruikt bij het opstellen van de definitieve Warmtevisie. U kunt de enquête invullen via www.huizen.nl/warmtevisie.