Afbeelding

Informatieavond Verduurzaming Vierde Kwadrant voor VvE’s

Algemeen

In samenwerking met de gemeente Huizen organiseert Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek op dinsdag 21 juni een informatieavond verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) uit het Vierde Kwadrant. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@rommelse.nl.

Het besparen van energie is belangrijker dan ooit. We willen en moeten minder gebruik maken van fossiele brandstoffen. Met de huidige aardgasprijzen wordt het financieel steeds aantrekkelijker om de woning aardgasvrij te maken. Dit geldt ook voor woningen met een VvE, of het nu gaat om een grondgebonden woning of een appartement. Tegelijkertijd zijn er diverse vragen:

- Wat is het beste moment om van het aardgas te gaan?
- Welke oplossingen en subsidies zijn beschikbaar?
- Zijn hybride technieken niet aantrekkelijker?
- Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in?
- Maakt een warmtepomp veel geluid?
- Wat komt er verder bij kijken als u uw woning wilt verduurzamen?

Al deze vragen komen aan bod tijdens de informatieavond op dinsdag 21 juni, speciaal voor eigenaren van VvE-koopwoningen in het Vierde Kwadrant. De bijeenkomst wordt gehouden in basisschool De Springplank (Aristoteleslaan 135, Huizen) en start om 19.30 uur.

Waarom het Vierde Kwadrant?
Woningen in het Vierde Kwadrant zijn gebouwd na 1995. Het is technisch goed mogelijk om deze woningen aardgasvrij te maken. Om woningeigenaren hierbij te ondersteunen, is in opdracht van gemeenten in Gooi en Vechtstreek een werkwijze ontwikkeld voor het verduurzamen van VvE-woningen. Met slimme mogelijkheden om duurzaamheid te combineren met onderhoud en subsidies.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk tot en met 19 juni door een e-mail te sturen naar info@rommelse.nl. Vermeld dan ook het aantal personen dat meekomt.
Inwoners die niet naar de informatieavond kunnen komen, maar wel interesse hebben in een adviesgesprek kunnen naar hetzelfde adres mailen voor het maken van een afspraak.

Meer informatie
Meer weten over de aanpak? Kijk op www.duurzame-vve.nl.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 1 jun., 16:18
Afbeelding
Netwerkbijeenkomst cultuurplatform Algemeen 1 jun., 16:14
Afbeelding
Onderbreking van de werkzaamheden aan de oost-west as Algemeen 1 jun., 16:12
Afbeelding
Maaien en zaaien Algemeen 1 jun., 16:10
Afbeelding
Vacatures Algemeen 1 jun., 16:09
Afbeelding
Huizen bereikbaar Algemeen 1 jun., 15:22