Afbeelding

Facebook groep voor en door Oekraïense bewoners van de Bovenmaatweg 333

Algemeen

Deze maand werd de Facebook groep ‘Oekraïenseburen-BMWHuizen’ opgezet met een team van bewoners, vrijwilligers en buurtbewoners, met als doel: nieuwe vrienden maken.

Een van de initiatiefnemers is buurtbewoner Tamara:
“We laten hiermee zien dat er achter de term ‘vluchteling’ een mens schuil gaat. We geven de bewoners zo een eigen gezicht, om als individu contact te kunnen leggen met Huizers. De eerste Facebook vrienden zijn gemaakt en berichten worden gedeeld. Er zijn nu na een paar weken al bijna 400 volgers. Dat laat de betrokkenheid van de Huizers zien.”

Oxana is een van de Oekraïense bewoners van Bovenmaatweg 333:
“We zijn deze Facebook groep gestart met de wens om nieuwe vrienden te maken. Ieder van ons heeft zijn eigen levensverhaal, interesses en hobby’s en we willen ze op deze manier delen met Huizers. Inmiddels hebben we al een aantal Facebook vrienden uit de buurt!”

Vestigingsmanager Bianca:
“Er komt nu meer aandacht voor het opbouwen van contacten en we verwelkomen steeds meer buurtbewoners en vrijwilligers. Ondertussen is er via de Facebook pagina ook een groepje wandelmaatjes en een klusteam dat hand en spandiensten verricht. Binnenkort start een tuinclubje. Zo leren de bewoners nieuwe mensen kennen. Dat is ontzettend belangrijk voor ze.”

Bekijk de Facebook groep ‘Oekraïenseburen-BMWHuizen’.