Afbeelding

Geldproblemen door de energierekening

Algemeen

Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Misschien heeft u recht op een eenmalige energietoeslag. De energietoeslag 2022 is een vergoeding van € 1300,- voor mensen met een laag inkomen. De toeslag is bedoeld als compensatie voor de stijging van de energiekosten. U kunt de toeslag voor 2022 aanvragen tot en met 31 december 2022. Over de toeslag van 2023 volgt later meer informatie.

Zie de voorwaarden voor het aanvragen van de energietoeslag op: www.maatschappelijkezaken.nl/energietoeslag

Andere mogelijkheden
Voldoet u niet aan deze voorwaarden, maar komt u door de hoge energiekosten wel financieel in de knel? Ook als u niet aan alle voorwaarden voldoet, kunt u een aanvraag energietoeslag indienen. Neem in dat geval eerst contact op met het Informatiepunt Maatschappelijke Zaken. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

Hulp bij geldzaken
Heeft u moeite om uw (andere) rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u helpen! Neem contact op met Informatiepunt Maatschappelijke Zaken via tel.: (035) 528 12 47 of per e-mail: info@maatschappelijkezaken.nl. Of kijk op de pagina Geldzaken welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.