Afbeelding

Heel Huizen warm, voor iedereen een winterjas

Algemeen

Een winterjas voor iedereen die een warme jas nodig heeft, dat is het doel van het initiatief van de Vrijwilligerscentrale Huizen in samenwerking met Versa Welzijn. 

Het initiatief ‘Warm for winter’ begon ooit in de Ierse hoofdstad Dublin. Mensen hingen hun oude jassen aan een brug en wie een warme jas kon gebruiken nam er een mee. De actie waaide over naar Nederland via de Achterhoek waar de jassen ook wel in bomen werden gehangen. In navolging van deze initiatieven is ook Huizen geïnspireerd geraakt door de ‘Warme jassen actie’.

Voor en door elkaar

Het is een actie voor en door elkaar! Juist omdat veel mensen wel een warme jas over hebben én omdat veel mensen er wel een kunnen gebruiken, maar daar niet de financiële middelen voor hebben. Iedereen die er een nodig heeft, mag een gratis jas komen halen.

De actie start op donderdag 1 december en duurt tot 1 februari 2023. De Draaikom is geopend op maandag tot donderdag van 9.30-15.00 uur en op vrijdag van 9.30-13.00 uur. Het adres is: Draaikom 2 in Huizen.

Versa Welzijn stelt haar locatie ‘De Draaikom’ beschikbaar en verbindt deze actie met het initiatief ‘Het buurthuis als warme huiskamer’. Mensen die een gratis warme jas willen komen halen of een jas en eventueel ook een sjaal, muts of handschoenen willen doneren, zijn van harte welkom. Voorwaarde is wel dat de in te brengen kleding schoon en heel is.

Bent u één dagdeel per week beschikbaar om als vrijwilliger de Warme jassen actie te coördineren bij De Draaikom? Neem dan contact op met Wanda Griffioen, telefoonnummer: 06 - 30 18 49 50 of via e-mail: wgriffioen@versawelzijn.nl.

Afbeelding
Senioren Beweegaanbod Huizen Algemeen 18 apr, 10:30
Afbeelding
Aanleg glasvezelnetwerk in Crailo en Bikbergen Algemeen 18 apr, 07:05
Afbeelding
Vacatures Algemeen 18 apr, 07:05
Afbeelding
Agenda raad Algemeen 18 apr, 07:05
Afbeelding
Energietoeslag - hulp bij betalen energierekening Algemeen 18 apr, 07:05
Afbeelding
Bieden op aangetroffen fietsen en aanhangers Algemeen 18 apr, 07:05