Afbeelding

Tweede tranche coronasteun voor cultuursector

Algemeen

Omdat de gevolgen van de coronapandemie voor de cultuursector in 2022 nog voelbaar waren, heeft het college van burgemeester en wethouders vorig jaar besloten om de coronasteun voor de cultuursector te verlengen en op te delen in twee tranches. Dit is vastgelegd in de deelverordening ‘subsidie ondersteuning lokale culturele infrastructuur Huizen II’.

Aanvragen
Vorig jaar konden culturele organisaties en zelfstandigen in de Huizer cultuursector een aanvraag indienen voor het exploitatietekort, voor zover dat door corona is veroorzaakt voor de tweede helft van 2021 en de eerste helft van 2022. Nu kan er tot en met 1 maart 2023 een aanvraag worden ingediend voor het laatste halfjaar van 2022. Dit wordt afgezet tegen het jaar 2019, waarin er nog geen corona heerste. Per halfjaar kunnen zij een maximumbedrag van € 5.000 aan subsidie ter compensatie van het exploitatietekort aanvragen. De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Huizer Museum, Spant/Theater de Boerderij en de Botterstichting kunnen geen aanvragen indienen op basis van deze regeling. Zij kunnen apart coronaondersteuning krijgen.

Meer informatie
De aanvraag voor de tweede helft van 2022 kan worden ingediend tot en met 1 maart 2023. De volledige regeling, het aanvraagformulier en de voorwaarden waar de aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op www.huizen.nl/subsidies. Heeft u de voorwaarden bekeken en wilt u een aanvraag indienen? Vul dan het aanvraagformulier in en mail deze met de benodigde bijlagen naar coronacompensatiecultuur@huizen.nl.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 16 mrt., 17:05
Afbeelding
Vacatures Algemeen 16 mrt., 16:59
Afbeelding
Werkzaamheden oost-west as: 20 tot 31 maart Algemeen 16 mrt., 14:14
Afbeelding
Huizen bereikbaar Algemeen 16 mrt., 14:13
Afbeelding
Agenda Algemeen 16 mrt., 14:11
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 9 mrt., 12:41