Afbeelding

GGD actie gestart: 30dagengezonder

Algemeen

Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Gooi en Vechtstreek inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie 30dagengezonder, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl.

Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Vorig jaar stond de teller in onze regio op bijna 1.000 individuele deelnemers.

Op 1 maart is de actie gestart! Dit jaar gaat wethouder Fleur van der Kleij de uitdaging aan en maakt gedurende de maand maart elke dag een ommetje van 8.000 tot 10.000 stappen. Daarnaast sport ze tijdens de actie twee keer per week én doucht ze koud af: “Ik maak graag buiten een wandeling in onze mooie woonomgeving. Zo breng ik lopend mijn zoon naar school, laat ik de hond uit of loop naar mijn werk. Dat is goed voor lichaam en geest en geeft ook korte rustmomentjes. Ik sport graag, het is alleen een uitdaging om dat in te plannen. Deze actie geeft mij een extra duwtje in de rug om weer consequent te gaan trainen’’, aldus Fleur.

Meer weten? Kijk op www.30dagengezonder.nl.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 11 apr, 08:17
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 11 apr, 08:16
Afbeelding
HuizenDuurzaam zoekt een organisator en energiecoaches Algemeen 11 apr, 08:15
Afbeelding
TenneT houdt een inloopbijeenkomst over onderzoek naar hoogspanningsverbinding Algemeen 11 apr, 08:13
Afbeelding
Maaien en zaaien Algemeen 11 apr, 08:12
Afbeelding
Opnieuw zonnebrandpaal op Zomerkade Algemeen 11 apr, 08:10