Afbeelding

Reis mee door de tijd met Kompas op Groen

Algemeen

Kinderen en volwassenen kunnen van 1880 tot 2030 meereizen met de verduurzaming van Huizen in de nieuwe tentoonstelling Kompas op Groen. Deze tentoonstelling is te zien in de bibliotheek Huizen en de toegang is gratis.

De tentoonstelling bestaat uit acht kleurrijke huisjes. Elk huisje is een momentopname uit de geschiedenis, die de evolutie van energiebronnen in Huizen laat zien. Het bovenste deel van de tentoonstelling is informatief voor volwassenen. Het onderste deel is speciaal ingericht voor kinderen. Zo zien zij hoe het was om in de verschillende huizen/jaartallen te leven. Voor jongere kinderen ligt er bij de waterput een kleurplaat klaar, waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

Onderdeel van Kompas op Groen is een lesprogramma voor basisscholen. Leerlingen gaan samen met Sola, een meisje uit 1880, op een spannende tijdreis tot 2030. Tijdens een spannend opdrachtenspel moeten ze de code van een oude koffer kraken. Het opdrachtenspel is exclusief beschikbaar voor scholen en wordt gegeven door de OmgevingsEducatie. Scholen kunnen zich hiervoor inschrijven via huizenduurzaam.nl/opening-kompas-op-groen/.

Kompas op Groen is tot en met 31 mei te zien in de bibliotheek. Bezoekers kunnen zich dan ook aanmelden voor gratis huisbezoek van een energiecoach van HuizenDuurzaam.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 2 mei, 10:31
Afbeelding
Oproep aanvraag Koninklijke onderscheidingen Algemeen 2 mei, 10:31
Afbeelding
Kennisgeving uitgifte van gemeentegrond Algemeen 2 mei, 10:30
Afbeelding
Aangepaste openingstijden rond de feestdagen Algemeen 2 mei, 10:26
Afbeelding
Dodenherdenking Huizen 2024 Algemeen 2 mei, 10:24
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 2 mei, 10:24