Afbeelding

Huizer Insigne voor Hein Hoffmann

Algemeen

Hein Hoffmann ontving zaterdag 4 mei na afloop van de dodenherdenking een Huizer Insigne. De uitreiking door burgemeester Niek Meijer vond plaats in het restaurant Hof van Huizen.

Hein Hoffmann was sinds 2012 actief als voorzitter van het 4 mei comité. Hij startte in 2011 als lid en neemt dit jaar afscheid van het comité.

Hein is de creatieve- en drijvende kracht achter de inhoud en de vormgeving van de herdenkingen in een nieuwe vorm. Herdenkingen voor iedereen met eigentijdse muziek, gedichten van kinderen en mooie interviews.

Samen met toenmalig wethouder Gerrit Pas dacht Hein Hoffmann in 2018 mee over een nieuwe inrichting van het herdenkingsmonument. Na grondig onderzoek naar namen van nieuwe Huizer getroffenen kon het aantal namen van oorlogsgetroffenen worden uitgebreid van 45 naar 99 namen.

De coronaperiode zorgde voor een nieuwe uitdaging. Er zijn twee prachtige films gemaakt als alternatief voor de herdenking. Na de coronaperiode is er een nieuwe vorm van herdenken uitgedacht. Nu helemaal buiten en een herintroductie van de wandeling van het herdenkingsmonument in het Warandepark naar het oorlogsmonument aan het prins Bernhardplein. De namen op het herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein kregen een “gezicht” doordat hun verhaal werd verteld. Verhalen die zoveel mogelijk door familieleden worden voorgedragen. 

Mede door de inzet van Hein Hoffmann èn de inzet van de andere leden van het 4 mei comité is de belangstelling voor de 4 mei herdenking toegenomen.

Over het Huizer Insigne
Het Huizer Insigne wordt toegekend aan personen of organisaties die een belangrijke of bijzondere verdienste of prestatie voor de gemeente hebben geleverd.

Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 16 mei, 09:56
Afbeelding
Enquêteresultaten tijdelijke opvang van vluchtelingen op een hotelschip Algemeen 16 mei, 09:56
Afbeelding
Woonconferentie Algemeen 16 mei, 09:55
Afbeelding
Laatste maand om energietoeslag aan te vragen Algemeen 16 mei, 09:54
Afbeelding
Huizen bereikbaar Algemeen 16 mei, 09:54
Afbeelding
Vacatures Algemeen 16 mei, 09:53