Afbeelding

Schoonmaakactie

Op 23 maart wordt er een grote schoonmaakactie gehouden in Huizen. Met 140 deelnemers wordt Huizen zwerfafval-vrij gemaakt!

Daarom wordt er vanaf 28 februari op bepaalde locaties niet meer schoongemaakt door de Tomin groep. Dit om een stuk bewustwording te creëren. Want hoeveel zwerfaval ontstaat er na 3 weken niet
schoonmaken?

Overzichtskaart

Op huizen.nl bij 'nieuws' kunt u zien op welke plekken er de komende tijd niet wordt schoongemaakt. Daar vindt u ook de deelnemende partijen die meedoen met de grote schoonmaak actie op 23 maart.

Subsidie
voor inbraak-werende
maatregelen

Aanvragen vanaf nu

Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Huizen stimuleert woning eigenaren in Huizen om inbraakwerende materialen aan te schaffen via een subsidieregeling. De subsidieregeling treedt vandaag (1 maart) in werking.

Wat houdt de regeling in?

Per woning kan 50% van de gemaakte kosten gesubsidieerd worden met een minimum van 50 euro en een maximum van 200 euro. Hieronder vallen de kosten voor het aanschaffen én het aanbrengen van inbraakwerende PKVW-goedgekeurde materialen. Deze zijn geplaatst door een PKVW-erkend bedrijf uit Huizen.

Of:

Per woning kan 50% van de gemaakte kosten gesubsidieerd worden met een minimum van 50 euro en een maximum van 150 euro. Hieronder vallen de kosten voor het aanschaffen van inbraakwerende PKVW-goedgekeurde materialen die de woningeigenaar zelf installeert.

Omdat de subsidieregeling niet toereikend is voor elke woningeigenaar in Huizen, adviseren wij u er snel bij te zijn.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

U bent eigenaar van een woning in Huizen De inbraakwerende materialen zijn PKVW-goedgekeurd. De regeling is niet van toepassing op huur woningen, tuinschuren, garages of andere bijgebouwen.

Meer informatie

De subsidieregeling staat op huizen.nl/inbraaksubsidie. Daar vindt u ook het aanvraagformulier en meer informatie over de subsidie.