BOA's delen gratis hondenpoepzakjes uit

In de maand maart delen BOA's van de gemeente Huizen gratis hondenpoepzakjes uit aan hondenbezitters. Dit als aardigheidje, met het doel dat inwoners zelf de uitwerpselen van hun hond opruimen.

Opruimen

Als u uw hond uitlaat, dan hoort u een opruimmiddel bij u te hebben om uitwerpselen te kunnen opruimen. Bijvoorbeeld een schepje of een zakje. Bij controle van politie of BOA moet u dit kunnen tonen.

Enkele tips

Zorg dat u meerdere zakjes bij u heeft. Als u al een zakje heeft gebruikt en u komt een BOA tegen, dan kunt u alsnog het opruimmiddel laten zien.Hang de zakjes aan de riem van de hond. Zo zijn ze makkelijker zichtbaar voor de BOA's en is de kans kleiner dat ze u ernaar vragen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Alzheimer Café Huizen/BEL gemeentes

Donderdag 15 maart. Veranderd gedrag,
veranderd contact

Bij mensen met een dementiesyndroom verandert het gedrag en dat
verschilt per persoon. Welke gedragsveranderingen en belevingsfasen zijn er? En hoe ga je hier als naaste het beste mee om? Wat betekent dit voor het onderlinge contact? Welke gouden regels zijn er?

Gastspreker: Willemijn van der Vleuten, GZ-psycholoog

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 15 maart
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Plaats: Brassershoeve, Waterstraat 2 Huizen
Parkeren, entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis.
Meer informatie: Wilma Wedman, gooi@alzheimer-nederland.nl,
(035) 69 37 919

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Huizen is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de contacten en
gesprekken is er ook iedere keer een thema, verzorgd door een
deskundige inleider.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gratis compost

Op zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. U krijgt die dag bij de scheidingsstations van de GAD een gratis zak compost mee. Met deze actie bedankt de GAD u voor uw inzet: het gescheiden aanleveren van (organisch) afval!

Gft wordt compost

Het afgelopen jaar is ca. 23.000 ton groente-, fruit- en tuinafval en etensresten ingezameld. Dit levert ruim 9.200 ton compost op. Hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Het compost dat u 17 maart kunt ophalen, is gemaakt uit uw eigen gft!

Op = op

Op zaterdag 17 maart kunt u uw gescheiden afval inleveren bij het
scheidingsstation in Huizen. U krijgt dan één gratis zak compost. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Het scheidingsstation is die dag open van 9.00 tot 16.00 uur.