Afbeelding

Openbare bekendmakingen

Bekendmaking verordeningen in het Gemeenteblad Huizen

Alle verordeningen en regels worden bekendgemaakt via het Gemeenteblad Huizen. U vindt het gemeenteblad op huizen.nl/bestuur/Gemeenteblad.

Verkeersbesluit Huizer Havendag

Vanwege het evenement op zaterdag 16 juni 2018 in de gemeente maken wij overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bekend, dat voor iedereen ter inzage ligt bij het Klantcontactpunt (centrale receptie) van het gemeentehuis:

Afsluitingen rond dit evenement/festival

Havenstraat:         tussen de Bestevaer en de IJsselmeerstraat;
Energieweg:         tussen de Bestevaer en de Ambachtsweg;
Helmhout:
Vaarboom

De afsluiting wordt gerealiseerd door het plaatsen van de borden G07 van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (1990) alsmede afzettingen tijdens de Huizer Havendag, gedurende de voorbereiding, het evenement en de afwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na publicatie van dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5, 1270 AA Huizen.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, Rechtbank Midden – Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken of voorlopige voorziening, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als een bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Wegsleepregeling op 16 juni 2018

Auto's die in het genoemde gebied staan kunnen worden weggesleept op grond van de wegsleepverordening. De wegsleepverordening wordt uitgevoerd als 'laatste redmiddel'. Als het vanuit veiligheidsaspecten of algemeen belang noodzakelijk is om wegen of weggedeelten vrij te houden, wordt tot wegslepen overgegaan.

Is uw auto weggesleept?

De politie is op de hoogte van alle voertuigen die weggesleept zijn. Dus als u uw auto niet aantreft op de plaats waar u deze geparkeerd had, neem dan contact op met de politie. In het geval dat uw auto weggesleept is, kunt u deze weer ophalen bij Bergnet Autoberging BV, Stichtseweg 2 te Blaricum. U moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat u eigenaar, houder of gemachtigde van het voertuig bent. U tekent daarvoor het 'Afhaalformulier voor weggesleepte Voertuigen' en ontvangt later thuis een besluit van het college. Hierin staan de wegsleepkosten vermeld en via de bijgevoegde acceptgiro kunt u de betaling voldoen.

Is uw auto weggesleept neem dan contact op met de politie, tel. 0900-8844.