Afbeelding
Knoppert, Anne

Gewijzigde ophaaldag in verband met Pinksteren


Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, is de GAD gesloten. De inzameling van het huishoudelijk afval van deze dag vindt plaats op dinsdag 22 mei. Dit geldt voor de containers/kliko's, de huisvuilzakken, de boven- en ondergrondse verzamelcontainers en voor de pmd-zakken.

Op dinsdag 22 mei zamelen de wagens in meerdere wijken in dan normaal. Hierdoor kan het gebeuren dat uw container/kliko, huisvuilzak of pmd-zak op een ander moment van de dag wordt geleegd/opgehaald dan u gewend bent. Dit kan uitlopen tot 21:00 uur. Wilt u uw auto zo parkeren dat de minicontainers en zakken zichtbaar en bereikbaar blijven voor de medewerkers van de GAD?

Om 07:30 uur aan de weg

Wilt u ervoor zorgen dat uw container/kliko, huisvuilzak of pmd-zak op de ochtend van de ophaaldag om 07:30 uur aan de weg staat?

Gesloten

De vier scheidingsstations in de Gooi en Vechtstreek zijn op Tweede Pinksterdag gesloten. Op dinsdag 22 mei staan de medewerkers van de scheidingsstations weer voor u klaar van 08:30 uur tot 16:30 uur.

Gronddepot Randweg

Vernietigingsdepot explosieven

Iedere gemeente moet beschikken over een vernietigingslocatie voor explosieven die in het gebied worden aangetroffen. Tot voor kort maakten alle gemeenten in de regio Gooi en Vecht daarvoor gebruik van het terrein van het Goois Natuurreservaat (GNR). Omdat het GNR dit vanwege Natuurbeschermingswetgeving niet meer kan faciliteren is er in de regio gezocht naar een nieuwe locatie. Uit dit onderzoek blijkt dat alleen het gronddepot aan de Randweg (ten oosten van de kalkzandsteenfabriek) in Huizen voldoet aan de eisen. Het college heeft daarom besloten dit gronddepot aan te wijzen voor vernietiging van explosieven uit Huizen en andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Die vernietiging gebeurt door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD).

Niet of nauwelijks overlast

Het laten ontploffen van explosieven leidt slechts tot een doffe dreun, wat opgeworpen aarde en een rookpluim die in 2 รก 3 seconden verdwijnt. De richting van het geluid kan gestuurd worden door de manier waarop het explosief wordt begraven. Op deze locatie leidt dit niet of nauwelijks tot overlast, omdat rondom de locatie een hoge aarden wal zit en de bebouwing op grote afstand zit.

Informatievoorziening

Als er een explosief gevonden wordt dat vernietigd moet worden, dan informeert de EOD de gemeente over het moment van vernietiging. Op grond van die informatie kan het voorkomen dat we omwonenden apart informeren.