Afbeelding
Picasa

Bruizend Huizen

Het hele jaar door is er veel te beleven in Huizen. Evenementen, markten, recreatieve, kunst en culturele en sportieve activiteiten volgen elkaar op. Deze maand bijvoorbeeld bruist Huizen van de leuke activiteiten en evenementen. De Huizer Havendag en het Midsummernight concert zijn deze maand de absolute topevenementen voor een breed publiek.

Wethouder Marlous Verbeek is blij met dit grote aantal evenementen in Huizen. "Huizen bruist van de activiteiten en dat juich ik van harte toe."

De evenementenkalender en de website vvvhuizen.nl geven een mooi overzicht van het aanbod. Zo vlak voor de vakanties vinden weer tal van mooie evenementen plaats, waar veel mensen van kunnen genieten. De Triathlon Huizen werkt dit jaar samen met de Gooimeerrace. Het sport- evenement vindt plaats op zondag 10 juni. Een mooi aangepast parcours dat veel van het mooie Huizen laat zien.

Topevenementen voor een breed publiek


HippeHaringParty - 14 juni

Nieuw dit jaar is de HippeHaringParty in het Nautisch Kwartier van Huizen. Dit evenement richt zich vooral op ondernemers, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op dit zomers trendy netwerkfeest met dj's, mode en kunst voor geheel zakelijk Midden-Nederland.

Huizer Vis Festijn - 15 juni

Op 15 juni is er in de oude haven het Huizer Vis Festijn, een Huizer
botterrace met tientallen botters die door ondernemingen en ander organisaties zijn afgehuurd. In de namiddag liggen de botters in de oude haven en bij de Botterwerf. De opbrengst gaat naar goede doelen.

Huizer Havendag - 16 juni

Het publieksspektakel de Huizer Havendag wordt gehouden op zaterdag 16 juni. Dit jaar belooft het weer een fantastische happening te worden met tientallen historische schepen, oude ambachten, de presentatie van Huizer watersportorganisaties op een mooie markt, muziek en optredens. Het Midsummernight Havenconcert is een nieuw evenement dat ´s avonds vanaf 20.00 uur in de oude haven plaatsvindt met de grote harmonieorkesten van Prinses Irene en Groot Excelsior. Toegang is gratis.

Kampioenschappen Drumcorpsen - 23 juni

Later deze maand op 23 juni vinden Kampioenschappen Drumcorpsen plaats op het SV Huizenterrein. Absolute topoptredens in het kader van 'Taptoe' waar de beste Nederlandse korpsen een plek voor de grote finale willen bemachtigen.

SamenLoop voor Hoop - 29 en 30 juni

Zo vlak voor de vakantie op 29 en 30 juni vindt de eerste SamenLoop voor Hoop in Huizen plaats, een 24 uur durende wandelestafette. De opbrengst van dit evenement gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), dat onderzoek doet naar kanker.

Pasar Malam - 30 juni

Tenslotte organiseert het winkelcentrum Oostermeent op 30 juni nog een Pasar Malam dat zeker een bezoek waard is.