Afbeelding

Noord-Hollanders praten mee over nieuwe commissaris van de Koning

De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris?


Moet het iemand zijn die veel ervaring in de politiek heeft, iemand die betrokken en gemakkelijk te bereiken is? Iemand die duidelijk is?
Iemand die dicht bij de inwoners van Noord-Holland staat? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.

Wat voor soort commissaris wil
Noord-Holland?

Noord-Hollanders kunnen tot en met 1 juli meepraten over hun nieuwe commissaris op www.noord-holland.nl/jouwcdk. Op deze website staat informatie over de rollen en taken van een commissaris. Via een vragenlijst op de website kunnen Noord-Hollanders laten weten aan welke eigenschappen zij de voorkeur geven. Provinciale Staten gebruiken de uitkomsten van deze vragenlijst bij het opstellen van de profielschets die in de uiteindelijke vacature voor de nieuwe commissaris van de Koning komt.

Twintig inzenders van de vragenlijst maken kans om als gast van Provinciale Staten aanwezig te zijn bij de officiële installatie van de nieuwe commissaris. De huidige commissaris van de Koning van Noord Holland, Johan Remkes, legt zijn functie begin 2019 neer.



Kent u iemand die een Koninklijke
onderscheiding verdient?

Kent u een inwoner van Huizen die zich al jaren belangeloos inzet voor de samenleving? Misschien komt deze persoon wel in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Men moet zich in ieder geval langdurig (12 à 15 jaar aaneengesloten), belangeloos (op vrijwillige basis) en intensief (+/- 8 uur per week) inzetten voor een goede zaak.

Lange procedure

De aanvraagprocedure voor een Koninklijke onderscheiding is lang. Wilt u iemand voordragen voor een lintje op 25 april 2019, dan kunt u een voorstel indienen tot 31 augustus 2018. Aanvragen die daarna binnenkomen, worden meegenomen voor 2020.

Meer weten

Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de heer Bert Bannink. Telefoonnummer: (035) 528 14 29.
E-mail: a.bannink@huizen.nl. Of u kunt kijken op huizen.nl of lintjes.nl.

Afbeelding