Afbeelding

Openbare bekendmakingen

(vervolg vorige pagina)

Dat is wel mogelijk nadat op een aanvraag is beslist of een ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Deze (voorgenomen) besluiten worden bekendgemaakt onder de rubrieken 'afwijkingen van bestemmingsplan', 'ontwerpbesluiten' of 'verleende vergunningen'.

Niet in behandeling genomen aanvragen
omgevingsvergunning


Aanvragen ingetrokken

- Friesewal 42, het bouwen van een hal voor Volkstuinders Vereniging Huizen (ontvangen: 05-06-2018).

Ingetrokken standplaatsvergunning (art. 5:18 apv)

- Locatie, IJsselmeerstraat (visbranche) (ontvangen 27-02-2018).

Afwijkingen van bestemmingsplan (reguliere
voorbereidingsprocedure)

Buitenplanse afwijkingen van het bestemmingsplan (kleine afwijking)

Wij willen met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a.2 van de wabo afwijken van het bestemmingsplan voor de volgende aanvragen om omgevingsvergunning:

- Sparrenlaan 4, bouwen van een woning (ontvangen: 09-04-2018).

De aanvraag ligt vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende twee weken ter inzage. Voordat op de aanvraag wordt beslist, kunt u tijdens de termijn van tervisielegging schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen kan tijdens openingstijden van het Omgevingsloket contact opnemen voor het maken van een afspraak met de
behandelend medewerker, tel. (035) 528 15 03.

Verleende vergunningen / genomen besluiten

Omgevingsvergunningen (reguliere voorbereidingsprocedure)

- Herdersweg 8, plaatsen van twee toegangspoorten (verzonden: 20-06-2018);
- Zuidwal 31, plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak van de woning (verzonden: 20-06-2018);
- De Regentesse 96, afwijken van het bestemmingsplan t.b.v. een dagbesteding en arbeidstraining (verzonden: 22-06-2018);

Collecten

Landelijke organisaties collecteren in de regel volgens een vast rooster. Dit collecterooster vindt u op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (cbf.nl).

Bezwaar

De besluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na deze publicatie ter inzage. Als u door een of meerdere van bovengenoemde besluiten rechtstreeks in uw belang bent getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift overeenkomstig de algemene wet bestuursrecht indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Huizen, ter attentie van de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 5, 1270 AA Huizen.

Het bezwaarschrift bevat:

- ondertekening
- naam en adres van de indiener
- een dagtekening
- een omschrijving van het besluit waartegen bezwaren bestaan

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de inwerkingtreding van een omgevingsvergunning. In geval van onverwijlde spoed kan - naast het indienen van een bezwaarschrift - een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan. De omgevingsvergunning treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank. Adres: Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Inzage stukken

De hiervoor genoemde ontwerpbesluiten, vergunningen, weigeringen e.d. kunt u inzien bij het Klantcontactpunt in de hal van het gemeentehuis. Aanvragen en meldingen zijn in te zien bij het Omgevingsloket van 8.30 tot 12.30 uur. U vindt alle contactgegevens in het colofon op deze pagina en op huizen.nl.

Aanvraag evenementenvergunning

De burgemeester maakt bekend dat de volgende aanvragen voor het houden van een evenement zijn ingediend.

- Zomerbraderie, locatie Oude Dorp, Urban Solutions;
- 40-jarig jubileumfeest, locatie Stadspark 't Merk, AH'78;
- Lekker Lang Tafelen, Oude Dorp, Urban Solutions;
- Oldtimer Festival, Nautisch Kwartier, Oldtimers Huizen;
- Kunstmarkt, krachtcentrale havenstraat, Olga Dol;
- Braderie, Havenstraat, Funmarkt;
- Generaton Praise Lifestyle Festival, krachtcentrale Havenstraat, Generation Praise.

Inzage, reactie en informatie

De aanvragen liggen ter inzage bij de afdeling Omgeving, team Vergunningen, Toezicht & Handhaving.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren op de aanvraag in de vorm van een zienswijze kenbaar maken. Dit kan schriftelijk tot en met 16 juli 2018, graag onder vermelding van 'zienswijze evenementen-aanvraag', ingediend worden bij de afdeling Omgeving, team Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen.

Telefonische informatie over voorgenoemde aanvragen kunt u verkrijgen via telefoonnummer (035) 528 14 34.

Marktstandplaats gemeente Huizen

Voor de zaterdagmarkt zijn wij op zoek naar een nieuwe marktkoopman/vrouw. In Huizen zijn momenteel vrije vaste marktstandplaatsen (nummers 1, 2, 22, 36) waar u met een verkoopwagen of kraam goederen mag verkopen. De standplaatsen/branches zijn opgenomen op de inrichtingstekening zaterdagmarkt en te vinden op de gemeentelijke website. Toewijzing van de standplaatsen 2 en 36 voor een bepaalde branche wordt besloten door de marktcommissie.

Standplaats 1 is bestemd voor de branche (biologische) poelierswaren en eieren en standplaats 22 is bestemd voor de branche (biologische) geringe drinkwaren (koffie, thee, overige koude/warme dranken).

De branches die in aanmerking komen zijn:

Lingerie en foundation; huishoudtextiel; klein vak artikelen en fournituren; handwerkpakketten, wol en breigaren; (biologische) poelierswaren en eieren, (biologische) geringe drink-waren (koffie, thee, overige koude/warme dranken); horloges, bijouterieën en sieraden; speelgoed, wenskaarten en schrijfwaren; lectuur en posters, postzegels en munten; geluidsdragers en beelddragers; rijwielen en rijwielonderdelen, gereedschappen, accessoires; woondecoratie en geschenkartikelen; koperwerk en tin; borstelwerk; pannen en keukengereedschap; (kleine) huishoudelijke apparatuur en onderdelen, tafelzeil, deurmatten; campingartikelen; meubelen; verlichtingsartikelen; reinigings-artikelen; sportartikelen en sportkleding; drogisterij artikelen; parfumerie- en cosmetica artikelen.

Publiceren

De gemeente publiceert de vrije standplaatsen op de website huizen.nl, in de openbare bekendmaking van het 'Nieuwsblad voor Huizen' en het vakblad 'De Koopman'.

Inschrijven

U dient gebruik te maken van het inschrijfformulier loting standplaats markt, te vinden op de website huizen.nl. Er geldt een inschrijfperiode van twee weken. De inschrijfperiode gaat in één dag na de publicatie op 28 juni 2018.

Loting

Eerst zal een loting plaatsvinden uit de ingezonden branches (uitgezonderd de branches poelierswaren en geringe drinkwaren). Vervolgens zal uit de ingelote branches, als er meerdere inschrijvingen binnen komen voor dezelfde branche, wederom loting plaatsvinden. De loting is openbaar. Belanghebbenden worden persoonlijk uitgenodigd om bij de loting in het gemeentehuis aanwezig te zijn. De uitslag van de loting wordt vastgelegd in een proces-verbaal.

Informatie

Op www.huizen.nl/markt kunt u alle informatie, inclusief het inschrijfformulier, over de markt raadplegen.