Afwijkingen van bestemmingsplan (reguliere voorbereidingsprocedure)

Buitenplanse afwijkingen van het bestemmingsplan (kleine afwijking)

Wij willen met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a.2 van de Wabo afwijken van het bestemmingsplan voor de volgende aanvragen om omgevingsvergunning:
- Aristoteleslaan 2, uitbreiden van de sportaccommodatie Friesewal 42, bouwen van een hal.

De aanvraag ligt vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende twee weken ter inzage. Voordat op de aanvraag wordt beslist, kunt u tijdens de termijn van tervisielegging schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen kan tijdens openingstijden van het Omgevingloket contact opnemen voor het maken van een afspraak met de behandelend medewerker, tel. (035) 528 15 03.

Verleende vergunningen / genomen besluiten


Omgevingsvergunningen (reguliere voorbereidingsprocedure)

- Bovenweg 52, bouwen van een erker aan de zijgevel en het gedeeltelijk verwijderen van een dragende wand (verzonden: 29-06-2018);
- Messchaertlaan 5, kappen van een Den in de voortuin (verzonden: 29-06-2018);
- Gooilandweg 233, kappen van een boom (verzonden: 29-06-2018);
- Populierenlaantje 2, kappen van twee Esdoorns (verzonden: 29-06-2018);
- Keucheniushof, kappen van vier bomen (verzonden: 29-06-2018);
- Imkerweg 10, uitbreiden van de kelder en de begane grond van de woning
(verzonden: 02-07-2018);
- Monnickskamp 7, plaatsen van twee tijdelijke schoollokalen (verzonden: 02-07-2018).

De omgevingsvergunningen met bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie ter inzage. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop de vergunning ter inzage is gelegd en duurt zes weken.

Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld door:
- belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
- adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
- belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

De omgevingsvergunning treedt in werking na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de inwerkingtreding van de vergunning. In geval van onverwijlde spoed kan - naast het indienen van een beroepschrift - een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan. De omgevingsvergunning treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Collecten

Landelijke organisaties collecteren in de regel volgens een vast rooster. Dit collecterooster vindt u op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (cbf.nl).

Bezwaar

De besluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na deze publicatie ter inzage. Als u door een of meerdere van bovengenoemde besluiten rechtstreeks in uw belang bent getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Huizen, ter attentie van de bezwaarschriftencommissie, Postbus 5, 1270 AA Huizen.

Het bezwaarschrift bevat:
- ondertekening
- naam en adres van de indiener
- een dagtekening
- een omschrijving van het besluit waartegen bezwaren bestaan

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de inwerkingtreding van een omgevingsvergunning. In geval van onverwijlde spoed kan, naast het indienen van een bezwaarschrift, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan. De omgevingsvergunning treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank. Adres: Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Inzage stukken

De hiervoor genoemde ontwerpbesluiten, vergunningen, weigeringen e.d. kunt u inzien bij het Klantcontactpunt in de hal van het gemeentehuis. Aanvragen en meldingen zijn in te zien bij het Omgevingsloket van 8.30 tot 12.30 uur. U vindt alle contactgegevens in het colofon op deze pagina en op huizen.nl.