Afbeelding

Ontwerpbesluit voornemen aanwijzen gemeentelijk monument

Het college van burgemeester en wethouders van Huizen zijn voornemens, gelet op artikel 3, eerste lid van de Erfgoedverordening gemeente Huizen 2011 en de redengevende omschrijving, om het volgende object aan te wijzen als gemeentelijk monument:
- Amersfoortsestraatweg 202, bunker met tunnel bij landhuis Slingerbosch (kadastraal
bekend HZN00A1786).

Het ontwerpbesluit ligt vanaf 6 september tot en met 17 oktober 2018 voor iedereen ter inzage tijdens openingsuren bij het Klantcontactpunt in het gemeentehuis. Gedurende voorgenoemde inzagetermijn kan iedereen reageren op het ontwerpbesluit. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Indien gewenst kunt u ook mondeling reageren. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer H. Jongsma via tel. (035) 528 15 05. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt, dat na goedkeuring door de indienende partij als formele reactie zal worden behandeld. De ontvangen reacties worden betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het aanwijzingsbesluit door het college.

Standplaatsvergunning (art. 5:18 Apv)

Innemen van een vaste standplaats 'niet op de markt' voor de verkoop van oliebollen en aanverwante artikelen:
- Oostermeent-Noord, van 1 november 2018 t/m 1 november 2052 (verzonden: 30-08-2018).

Collecten

Voor de vrije periode hebben wij een collectevergunning verleend aan de volgende
organisatie:
- Houden van een collecte voor Stichting Nationaal Fonds Jantje Beton van 24 februari t/m 2 maart 2019 - t.b.v. Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton (verzonden: 30-08-2018).

Landelijke organisaties collecteren in de regel volgens een vast rooster. Dit collecterooster vindt u op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (cbf.nl).

Inzage stukken

De hiervoor genoemde ontwerpbesluiten, vergunningen, weigeringen e.d. kunt u inzien bij het Klantcontactpunt in het gemeentehuis. Aanvragen en meldingen zijn in te zien bij het Omgevingsloket van 8.30 tot 12.30 uur. U vindt alle contactgegevens in het colofon op deze pagina en op huizen.nl.

Dunstan Babytaal workshop

Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal. Speciaal voor (aanstaande) ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de workshop Dunstan Babytaal aan op zaterdag 8 september. De Australische Priscilla Dunstan ontdekte dat wereldwijd alle baby's tot 4 maanden dezelfde geluiden maken als zij huilen (bij honger, vermoeidheid, darmkrampjes een boertje en huidirritatie). Als je als ouder deze verschillen herkent, kun je makkelijker inspelen op wat je kind nodig heeft. Zo voelt je kindje zich veilig en begrepen. De workshop duurt 1,5 uur. We raden zowel vaders als moeders aan om de workshop te volgen. Dan kun je samen toepassen wat je hebt geleerd. Neem je baby gerust mee, er is een voedingsruimte beschikbaar. De workshop kost € 10,- per ouder(paar) en vindt plaats op zaterdag 8 september in Blaricum (Bijvanck, Tydemanplein 5) van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl of te bellen naar tel. (035) 692 63 50. Kijk voor meer informatie op www.jggv.nl.