Bibliotheek Huizen

Theaterochtend voor peuters

Op maandag 1 oktober start om 10.25 uur de theatervoorstelling van Poppentheater de Kleine Zon in de bibliotheek in Huizen. Peuters en hun ouder of begeleider zijn van harte welkom vanaf 10.15 uur. De voorstelling heet Muzikaal Onthaal. Er zijn poppenacts en er wordt gezongen onder begeleiding van muziekinstrumenten.

Deze gratis theaterochtend wordt tijdens de Week van de Opvoeding 2018 georganiseerd door Speelochtend de Speeltrein, de Bibliotheek, Jeugd en Gezin, de Speelotheek en Versa Welzijn.

Wanneer: Maandag 1 oktober Waar: Bibliotheek Huizen Inloop: 10.15 uur, aanvang 10.25 uur Voor peuters en hun ouders / begeleiders Gratis

Leer werken met de digitale overheid

In deze cursus leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen, hoe je een nieuw paspoort aanvraagt en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. Tevens leer je hoe je een DigiD kan aanvragen en gebruiken. Voor veel overheidswebsites heb je immers een DigiD nodig. Ook leer je in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, MijnOverheid en werk.nl). Deze cursus, genaamd 'Digisterker' is bedoeld voor mensen die al enige ervaring met internet hebben: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en je gebruikt het internet voor bijvoorbeeld internetbankieren.

Start: 4 oktober 2018, van 13:00 tot 15:00 Locatie: Bibliotheek Huizen Kosten: € 20,- voor 4 dagdelen Aanmelden: bibliotheekhlb.nl, via de klantenservicebalie of telefonisch:(035) 525 74 10



Fotowedstrijd

gemeentegids

Uw foto in de gemeentegids van Huizen?

Ook in 2019 brengt de gemeente een gemeentegids uit. De gids staat vol met informatie over Huizen. De gemeentegids is ook altijd gevuld met mooie foto's van onze gemeente. En wie weet staat in 2019 uw foto er in! We organiseren namelijk een fotowedstrijd met mooie prijzen. Dus trekt u erop uit in Huizen? Vergeet dan uw camera niet!

Hoe doet u mee? Maak een mooie digitale foto van Huizen. De afbeelding moet herkenbaar Huizen zijn, of u omschrijft waar de foto is gemaakt.Stuur de foto per e-mail in origineel formaat (minimaal 1 mb of 300 dpi) in JPG of JPEG naar communicatie@huizen.nl, ovv Fotowedstrijd gemeentegids.

U kunt uw foto insturen tot uiterlijk 11 oktober 2018. De voorwaarden van de fotowedstrijd staan op www.huizen.nl/fotowedstrijd.

Prijzen

De drie winnende foto's worden beloond met een waardebon. De eerste plaats krijgt een waardebon van €75,-, de tweede plaats een waardebon van €50,- en de derde plaats een waardebon van €25,-.