Gratis Opvoedbeurs

Op zaterdag 29 september is van 11 tot 17 uur in de Dudok Arena (Arena 303 in Hilversum) een gratis Opvoedbeurs: 'Opvoeding is leuk!' Op de beurs presenteren allerlei organisaties zich aan ouders (van kinderen van 0 tot 21 jaar). Op Facebook vind je meer informatie over de beurs als je zoekt op 'Opvoeding is leuk!'

Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek

Jeugd en Gezin is ook aanwezig op de Opvoedbeurs. Jeugd en Gezin ondersteunt ouders en jongeren bij het opvoeden en opgroeien. Ouders en jongeren kunnen altijd gratis terecht voor advies, een gesprek of een cursus. Op jggv.nl staat wat Jeugd en Gezin allemaal doet en wat de contactgegevens zijn. Maak gerust eens een afspraak met een gezins- en opvoedcoach van Jeugd en Gezin in Huizen: (035) 692 63 50. Jongeren kunnen via infovoorjou.nl of jouwggd.nl informatie vinden over alle dingen waar pubers vragen over hebben, zoals gezondheid of relaties.


Bijeenkomst inwoners LHBTI+

Op 17 oktober organiseert de gemeente Huizen samen met Movisie en het COC Midden-Nederland een bijeenkomst voor LHBTI+ inwoners (lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders, intersekse personen).

We vinden het als gemeente belangrijk dat al onze inwoners zich hier prettig en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We gaan graag met u in gesprek over hoe het is om als LHBTI+'er in Huizen te wonen. Waar loopt u tegenaan en wat is belangrijk voor u? En wat verwacht u dat de gemeente hiermee doet?

De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 uur tot 21:30 uur in wijkcentrum Meentamorfose, Landweg 5 in Huizen. In verband met de beperkte capaciteit stellen we het op prijs als geïnteresseerden zich vooraf aanmelden. Neem hiervoor contact op met de heer M. van der Hoeven via m.vanderhoeven@huizen.nl of via telefoonnummer 14035.


De Ongehinderd Testdag

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag georganiseerd. Op woensdagmiddag 3 oktober gaan honderden mensen met en zonder beperking op pad met de Ongehinderd app om locaties te testen op toegankelijkheid. Deze app laat zien hoe toegankelijk locaties zijn voor mensen met een beperking.

Test jij ook mee?

Ook Huizen doet mee aan de Ongehinderd Testdag. Woon jij in Huizen en wil je mee testen? Ga dan op 3 oktober met de Ongehinderd app op pad en test diverse locaties. Wethouder Maarten Hoelscher en ervaringsdeskundige Vincent Ohlrichs zijn ook op de testdag aanwezig. Om 14.00 uur beoordelen zij restaurant Porterhouse op toegankelijkheid.

Het toegankelijkheidspanel van de gemeente beoordeelt alles wat er binnenkomt aan tips. Via het e-mailadres
toegankelijkheidspanel@huizen.nl ontvangt het panel graag suggesties en knelpunten. Naar aanleiding van de reacties adviseert het panel de gemeente bij het stellen van prioriteiten om Huizen nog toegankelijker te maken!

Kijk voor meer informatie op: huizen.nl/toegankelijk en ongehinderd.nl