Afbeelding

LHBTI+

Als gemeente Huizen zijn wij actief bezig met het LHBTI+ beleid. Het doel hiervan is dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen volwaardig deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

Coming Out Day in Huizen

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De Regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI'ers.

Op 11 oktober is het internationale Coming Out Day. Op deze dag worden er over de hele wereld regenboogvlaggen gehesen. Ook in Huizen wordt deze boodschap kracht bijgezet door de regenboogvlag op het gemeentehuis te hijsen. Daarnaast zal wethouder Maarten Hoelscher op verschillende locaties een regenboogvlag aanbieden.

Op huizen.nl is informatie beschikbaar over activiteiten voor LHBTI'ers, maar ook algemene informatie over o.a. gezondheid en seksualiteit en de mogelijkheid om discriminatie te melden bij Bureau Artikel 1. Dit is het landelijk expertisecentrum op het gebied van het voorkomen en bestrijden van discriminatie op alle gronden.

Bijeenkomst LHBTI+-inwoners

Op 17 oktober organiseert de gemeente Huizen samen met Movisie en het COC Midden-Nederland een bijeenkomst voor LHBTI+ inwoners (lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen).

We vinden het als gemeente belangrijk dat al onze inwoners zich hier prettig en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We gaan graag met u in gesprek over hoe het is om als LHBTI+'er in Huizen te wonen. Waar loopt u tegenaan en wat is belangrijk voor u? En wat verwacht u dat de gemeente voor u doet?

De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 uur tot 21:30 uur in wijkcentrum Meentamorfose, Landweg 5 in Huizen. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Neem hiervoor contact op met de heer M. van der Hoeven via m.vanderhoeven@huizen.nl of via telefoonnummer 14035.

Alzheimer Café

Op donderdag 18 oktober verzorgt het Alzheimer Café een bijeenkomst met als thema: Zorg voor kwetsbare ouderen die nog thuis wonen.

Ouderen wonen tegenwoordig zoveel en zolang mogelijk thuis. Op deze avond praten wij over de zorg en ondersteuning die ouderen in hun eigen woning kunnen krijgen. Gastspreker Lotje Oosterbaan is specialist ouderengeneeskunde. Zij werkt bij Amaris in het verpleeghuis en als adviseur voor de huisarts bij kwetsbare ouderen die thuis wonen.

Waar en wanneer?

Datum: Donderdag 18 oktober 2018
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Plaats: Brassershoeve, Waterstraat 2, 1271 RP Huizen

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Huizen is een trefpunt voor mensen met geheugenproblemen, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de contacten en gesprekken is er ook iedere keer een thema, verzorgd door een deskundige inleider.

Afbeelding