Een vitaal en sociaal sterk Huizen

Gemeente Huizen maakt nieuw beleid op sociaal maatschappelijk gebied. Het gaat bijvoorbeeld om:
ondersteuning aan inwoners (van jong tot oud), meedoen in de samenleving, werken en een gezonde leefstijl. Om straks beleid te hebben dat goed aansluit bij de inwoners van Huizen, gaan we graag met u in gesprek. De bijeenkomst vindt plaats op 28 november (19.30-21.30) en/of 29 november (16.00-18.00) in de Bibliotheek (Plein 2000 1 in Huizen). Meer informatie vindt u op: huizen.nl > Nieuws. Aanmelden kan voor 22 november via n.moll@huizen.nl. Graag horen wij op welke dag u aanwezig bent.

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. Uit waardering voor de mantelzorgers willen de HBEL gemeenten u in de week van 9 november welkom heten bij één van de ontspannende activiteiten in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Deelname is gratis. Op donderdagavond 8 november is er een wijnproeverij met bijpassende hapjes bij Siersma
Wijnadvies in Huizen. Op vrijdagmiddag 9 november worden de volgende activiteiten aangeboden: film met drankje en hapje in het Brinkhuis in Laren, een creatieve workshop in de Blaercom in Blaricum en een high tea bij Café Staal. Op zaterdag 10 november kunt u in De Lis in Huizen gebruik maken van een ontspannende massage en persoonlijke aandacht. Ontvangst met een drankje, daarna keuze uit een hand-, voet- of rugmassage. Kijk voor het definitieve programma en wijze van aanmelding op de website van Versa Welzijn: versawelzijn.nl/mantelzorgers

Opknapbeurt brug
aanloophaven

De ophaalbrug aan de kop van de aanloophaven wordt donderdag en vrijdag onder handen genomen. De brug wordt gereinigd en er wordt klein onderhoud verricht aan het houten dek van de brug. Het voet- en fietsverkeer wordt door middel van bebording omgeleid.

Externe hoor- en
onderzoekscommissie integriteit van start

Na een melding over vermoedelijke integriteitsschen dingen bij het team Wijkbeheer en service heeft het college Deloitte Forensic Services BV onderzoek laten doen. De bevindingen van Deloitte waren voor het college aanleiding voor een aantal maatregelen. Eén van die maatregelen is het instellen van een hoor- en onderzoekscommissie met drie externe leden met een gerichte opdracht. De com missie is deze week gestart met haar werkzaamheden.

Meldpunt: Op verzoek van de gemeenteraad is aan de commissie een meldpunt verbonden. Via
melding@commissie-hzn.nl kunnen inwoners, bedrijven en medewerkers meldingen doen van misstanden in de gemeentelijke organisatie op het gebied van integriteit. De privacy van de melder wordt door de commissie gewaarborgd. Dit e-mailadres blijft minimaal tot en met januari 2019 in gebruik. We werken momenteel aan een postbus, zodat u meldingen ook per post kan versturen. Daarover volgt meer informatie in de volgende Omrooper.