Agenda


Gemeenteraad
25 juni - commissievergadering Sociaal Domein
26 juni - commissievergadering Fysiek Domein
27 juni - commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen

Commissievergaderingen zijn openbaar, starten om 20.00 uur en worden gehouden in het gemeentehuis. Meer informatie vindt u op gemeenteraadhuizen.nl.


Huizen bereikbaar

- Melkweg tussen Eemlandweg en Valkenaarstraat: vernieuwen riolering en openbare ruimte. De Melkweg tussen de Eemlandweg en Valkenaarstraat is t/m 28 juni afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Meer informatie: huizen.nl/huizenbereikbaar.

Vacatures

- Stadsmanager

Kijk voor meer informatie op huizen.nl/vacatures. Op de website werkenvoorgooivechteem.nl staan alle vacatures van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.


Iedereen moet kunnen meedoen!

Oog voor laaggeletterden


In Gooi en Vechtstreek zijn 12.000 mensen onvoldoende (digi)taalvaardig. Ruim vijftig maatschappelijke organisaties en de acht gemeenten in de regio hebben afgesproken om oog te hebben voor deze inwoners. Websites en folders worden aangepast, medewerkers worden geschoold in het herkennen van laaggeletterdheid en taalcursussen worden gegeven. Deze verbeteringen en aanpassingen komen samen in het Taalakkoord 2019-2021 dat afgelopen vrijdag is ondertekend. Wethouder Maarten Hoelscher was namens de gemeente Huizen aanwezig.

Het doel is dat alle inwoners van de regio de kans krijgen om beter te kunnen lezen, schrijven, rekenen en beschikken over voldoende digitale vaardigheden. De ondertekenaars slaan de handen ineen en bundelen kennis om meer laaggeletterden te bereiken. Iedereen moet kunnen meedoen in regio Gooi en Vechtstreek. Meer lezen? Kijk dan op www.regiogv.nl > nieuws > Oog voor laaggeletterden: iedereen moet kunnen meedoen!

Sportief evenement
Vrijwilligerscentrale


De Vrijwilligerscentrale Huizen organiseert op 26 juni weer een sportief evenement. U kunt meewandelen met de Mindful Walk of ervaring opdoen met Suppen. Beide activiteiten zijn laagdrempelig en gratis. De avond is toegankelijk voor alle inwoners van Huizen die zich vrijwillig inzetten voor een ander of een organisatie. Een gezellig moment om mensen te leren kennen en ervaringen te delen. Na afloop is er een borrel bij Porterhouse. Aanmelden kan via tel. (035) 526 75 53 of info@huizenvoorelkaar.nl.