Afbeelding

Agenda


Op 26 september is de eerstvolgende raadsvergadering.

Raadsvergaderingen zijn openbaar, starten om 19.30 uur en worden gehouden in het gemeentehuis. Meer informatie vindt u op www.gemeenteraadhuizen.nl.

Huizen bereikbaar


De Tulpstraat is t/m 27 september afgesloten in verband met het rooien van boomstronken.

Meer informatie over de wegwerkzaamheden kunt u vinden op www.huizen.nl/huizenbereikbaar.

Vacatures


Gemeente Huizen is op zoek naar de volgende nieuwe collega: Opzichter beheer openbare ruimte.

U vindt de vacature op www.huizen.nl/vacatures. Kijk ook eens op www.werkenvoorgooivechteem.nl. Daar staan alle vacatures van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.

Duurzame nieuwbouw
entreegebouw Sijsjesberg


Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad in te stemmen met duurzame nieuwbouw van het entreegebouw, inclusief personeelsruimten en kleedruimten. In het coalitieakkoord 'Vitaal en verbindend' is opgenomen dat de entree en de horeca van zwembad Sijsjesberg worden gemoderniseerd, omdat deze niet meer aan de huidige eisen voldoen.

Aardgasvrij

Uitgangspunt bij de nieuwbouw is het realiseren van een uitnodigend, functioneel en doelmatig entreegebouw met personeelsruimten en voldoende moderne kleed- en
doucheruimten passend binnen de groene omgeving van Sijsjesberg. Het gebouw wordt aardgasvrij en zoveel mogelijk energieneutraal opgeleverd.

Circulair

Verder is er aandacht voor circulair bouwen en wordt het terrein/terras aansluitend aan het gebouw klimaatadaptief ingericht. Dit betekent dat het hemelwater op het terrein wordt geïnfiltreerd en het vuilwater op het gemeenteriool wordt afgevoerd.

Gemeenteraad

Het voorstel wordt op 15 oktober 2019 besproken in de commissie Sociaal Domein. De gemeenteraad behandelt het collegevoorstel op 31 oktober 2019.