Afbeelding

Ouderavond 'Praten over alcohol, roken en blowen'

Als kinderen ouder worden, brengen zij meer tijd door met vrienden. Soms je heb als ouder het gevoel dat wat je zegt of doet er eigenlijk niet meer toe doet. Maar is dat ook zo? Jellinek en GGD Gooi en Vechtstreek organiseren een ouderavond over alcohol, roken en blowen. Ouders van jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar uit de regio zijn van harte welkom.

Hoe ga je als ouder in gesprek met je kind over alcohol, roken of blowen? Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender? Hoe staan andere ouders hierin? Antwoorden op deze vragen komen aan bod tijdens de ouderavond.

De avond vindt plaats op donderdag 14 november van 19.30-21.00 uur bij GGD Gooi en Vechtstreek (inloop vanaf 19.00 uur), burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum. Toegang is gratis. Ouders kunnen zich aanmelden via www.ggdgv.nl/ouderavond.

In Gemeente Huizen
zoeken we pleegouders

Het landelijke tekort aan pleegouders speelt ook in onze regio. Er is onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. We zoeken nieuwe pleeggezinnen die veiligheid, structuur en warmte kunnen bieden. Pleegzorgaanbieders, gemeente Huizen en Regio Gooi en Vechtstreek maken zich samen sterk om nieuwe pleegouders te zoeken.

Opgroeien in een veilige omgeving
Soms kan een kind (tijdelijk) niet meer bij de ouders wonen. Als pleegouder bied je veiligheid én een (tijdelijk) thuis. Pleegouders kunnen verschillende soorten opvang bieden: soms voor zeven dagen per week, af en toe een weekend, een vakantie. Een aantal dagen of dagdelen in de week is ook mogelijk. Mensen die zich aanmelden als pleegouder, ondergaan een screening en worden zorgvuldig begeleid.

Informatiebijeenkomst pleegzorg
Woensdag 13 november is van 19.30-21.30 uur een informatiebijeenkomst in Bussum voor mensen die geïnteresseerd zijn om pleegouder te worden. Diverse pleegouders en pleegzorgaanbieders uit de regio kunnen vragen beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.pleegoudergv.nl.