Afbeelding

Vervolg 'Ontwerpbesluit aanwijzen gemeentelijk monument'...

Toelichting: de volgende onderdelen van de Oude Begraafplaats zijn vanuit cultuurhistorisch, funerair-historisch en stedenbouwkundig oogpunt van belang voor Huizen en komen in
aanmerking voor de monumentstatus: de formele opzet met middenpad, de aula, de
smeedijzeren ingangspartij met aansluitend hekwerk, de muur langs de Naarderstraat en de grafvakken 1, 2, 4 en 5.

Inzien en reageren
Het ontwerpbesluit is van 11 december 2020 tot en met 21 januari 2021 voor iedereen te bekijken bij het Klantcontactpunt van het gemeentehuis. Gedurende dit inzagetermijn kan iedereen hierop schriftelijk reageren. Lees hoe u dit kunt doen onder het kopje 'bezwaar'. Mondeling reageren is ook mogelijk. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer H. Jongsma via het e-mailadres H.Jongsma@Huizen.nl. De ontvangen reacties worden betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het aanwijzingsbesluit door het college.

Collecte

Landelijke organisaties collecteren in de regel volgens een vast rooster. Dit collecterooster vindt u op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (www.cbf.nl).

Bezwaar

Als u door een of meerdere van bovengenoemde besluiten rechtstreeks in uw belang bent getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Huizen, ter attentie van de bezwaarschriftencommissie, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Het bezwaarschrift bevat: ondertekening, naam en adres van de indiener, een dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen bezwaren bestaan. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de inwerkingtreding van een omgevingsvergunning.

Voorlopige voorziening

In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde hiervoor is dat u ook bezwaar heeft gemaakt. Het verzoek om een voorlopige voorziening kunt u indienen bij Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht (onder vermelding van bodemzaken of voorlopige voorzieningen) Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Gaat uw bezwaar over een omgevingsvergunning? Deze treedt dan niet in werking, voordat de rechtbank op dit verzoek heeft beslist.

Inzage stukken

De hiervoor genoemde ontwerpbesluiten, vergunningen, weigeringen e.d. kunt u inzien bij het Klantcontactpunt in de hal van het gemeentehuis. Aanvragen en meldingen zijn op
afspraak in te zien bij het Omgevingsloket. Om een afspraak te maken mailt u naar
omgeving@huizen.nl. Telefonisch een afspraak maken kan via 14 035.

Gedeeltelijke lockdown,
ook tijdens de feestdagen

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. Daarom blijven we in de gedeeltelijke lockdown. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar.