Afbeelding

Openbare bekendmakingen

Algemeen

De openbare bekendmakingen van de gemeente Huizen worden gepubliceerd in een gemeenteblad. Dit is een webpagina op www.officielebekendmakingen.nl. Elke bekendmaking heeft een eigen gemeenteblad. Openbare bekendmakingen worden ter attendering in de Omrooper geplaatst. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor de formele bekendmaking verwijzen wij u naar www.huizen.nl/bekendmakingen.


Bestemmingsplan Oost-westas (HOV) Huizen vastgesteld


Volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oost-westas (HOV) Huizen ter inzage voor beroep. U kunt het plan met ingang van 15 maart 2024 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan
De Oost-westas (Aristoteleslaan, Bovenmaatweg en Huizermaatweg) in de gemeente Huizen wordt integraal aangepakt in verband met het aanwijzen van deze route tot HOV-as. De Oost-westas komt grotendeels overeen met de bestaande verkeersbestemmingen in de geldende bestemmingsplannen. Op enkele plaatsen is er strijd met deze bestemmingplannen, die het gebruik en de bebouwingsmogelijkheden regelen. Er is één bestemmingsplan opgesteld in plaats van verschillende partiële wijzigingsplannen en op die manier zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen waar sprake is van veranderingen.

Inkijken bestemmingsplan
In het gemeentehuis

Het vastgestelde bestemmingsplan Oost-westas (HOV) Huizen ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de centrale receptie. Kijkt u voor de openingstijden op www.huizen.nl.

Digitaal
Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via: de gemeentelijke website:www.huizen.nl/bestemmingsplannen-in-procedure, zie Oost-westas (HOV) Huizen;
de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.0406.BPOOSTWESTAS-VG01

Reageren: beroep en voorlopige voorziening
De beroepstermijn loopt van 16 maart 2024 tot en met 26 april 2024. Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

- belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 27 april 2024. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Kennisgeving uitgifte van gemeentegrond

Objectinformatie
Datum: 26 februari 2024
Nummer: Z.316737
Adres: Ambachtsweg 15
Kadastraal perceel:
Gemeente Huizen, sectie C, nummer 11490
Perceelgrootte: 57 m² (“gemeentegrond”)

De gemeente Huizen (de “Gemeente”) is voornemend om gemeentegrond uit te geven aan C. Teeuwissen Beheer B.V. (de “Gegadigde”) ten behoeve van een unit voor het aanleggen van een technische ruimte. Deze is nodig voor de plaatsing van een HVO tank. 

De gemeente Huizen heeft met Vlaanderen’s Oliehandel een overeenkomst afgesloten voor de levering van duurzame diesel (HVO). Die overeenkomst heeft het karakter van een bewuste standpuntbepaling van de Gemeente dat vertrouwen heeft gewekt bij de Gegadigde dat de Grond aan hem zou worden uitgegeven. Zodra de juridische levering heeft plaatsgevonden kan Vlaanderen’s Oliehandel tot realisering van de technische ruimte overgaan.

Vervaltermijn
De Gemeente zal na verloop van 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot bovengenoemde uitgifte, tenzij voordien, dat wil zeggen uiterlijk op 3 april 2024 vóór 12.00 uur, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. 

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans zijn de rechten daarop verwerkt. De Gemeente en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen bovengenoemde uitgifte zou (kunnen) worden opgekomen. Met deze publicatie geeft de Gemeente – voor zover van toepassing – uitvoering aan het Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Bezwaar
Als u door een of meerdere van bovengenoemde besluiten rechtstreeks in uw belang bent getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Huizen, ter attentie van de bezwaarschriftencommissie, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Het bezwaarschrift bevat: ondertekening, naam en adres van de indiener, een dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen bezwaren bestaan. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de inwerkingtreding van een omgevingsvergunning.

Voorlopige voorziening
In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde hiervoor is dat u ook bezwaar heeft gemaakt. Het verzoek om een voorlopige voorziening kunt u indienen bij Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht (onder vermelding van bodemzaken of voorlopige voorzieningen) Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Gaat uw bezwaar over een omgevingsvergunning? Deze treedt dan niet in werking, voordat de rechtbank op dit verzoek heeft beslist.

Inzage stukken
Wilt u aanvragen, meldingen, vergunningen e.d. inzien? Stuur dan een mail naar het Omgevingsloket via omgeving@huizen.nl. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 035.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00