Afbeelding

Start planten bomen Nieuwe Bussummerweg in april

Algemeen

De Nieuwe Bussummerweg is een belangrijke toegangsweg van Huizen, met een karakteristieke groene laanstructuur. De bomen die deze laan zo’n markante uitstraling geven, hebben het moeilijk. Een aantal bomen moest daardoor worden gekapt. Om de laanstructuur te herstellen, start de gemeente begin april met het planten van nieuwe bomen.

Om te bepalen hoeveel bomen er in deze fase geplant kunnen worden, zijn er recent proefsleuven gegraven en is er gecontroleerd of er ondergrondse kabels en leidingen zijn op de locaties voor de bomen. Uit deze controle blijkt dat er in deze fase 16 nieuwe bomen geplant kunnen worden. De locaties van de nieuwe bomen zijn te bekijken op www.huizen.nl/nieuwebussummerweg.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om op andere locaties langs de Nieuwe Bussummerweg meer bomen te planten. Voor bomen die in de toekomst gekapt worden, planten we waar mogelijk (als kabels en leidingen niet in de weg liggen) een boom terug.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 2 en 12 april. Aannemer Jos Scholman voert het werk uit en start met de werkzaamheden vanaf de Crailoseweg. De werkzaamheden eindigen bij de Flevolaan.

Tijdens de werkzaamheden wordt telkens een klein deel van de weg afgezet, meestal de helft van de rijbaan. Verkeersdeelnemers kunnen echter altijd langs de afzetting passeren. De aannemer zorgt ervoor dat de overlast zo kort mogelijk duurt.

Heeft u vragen over het ontwerp? Neem dan contact op via nieuwebussummerweg@huizen.nl.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00