default
default

Vluchtelingen vertrokken naar andere opvanglocaties

Algemeen

De 190 vluchtelingen die begin november 2023 in Huizen aankwamen, zijn afgelopen zaterdag en zondag vertrokken naar andere tijdelijke (nood)opvanglocaties in Culemborg en Amsterdam. Hiermee kwam een einde aan de derde opeenvolgende winterperiode waarin het COA in Huizen opvang bood aan vluchtelingen.

De hotelschepen maken plaats voor het toeristenseizoen
Het MS Amsterdam en het MS Willemstad zijn op zaterdag 6 april na onderhoud vertrokken naar Amsterdam. De hotelschepen maken daarmee ruimte voor de aanleg van cruiseschepen in de Werkhaven in het toeristenseizoen zoals vorig jaar is vastgelegd in de kaders voor de opvang, in afstemming met de Huizer gemeenteraad.

Wilt u bijdragen aan de evaluatie?
Deze maand wordt de opvang van de afgelopen periode geëvalueerd, met alle bij de opvang betrokkenen partijen en de ‘Klankbordgroep hotelschip’. Het college vindt het belangrijk om bij deze evaluatie de ervaring en mening van omwonenden en ondernemers in de Werkhaven te betrekken. Ook andere Huizers kunnen hun ideeën kenbaar maken door de (online) enquête in te vullen.

De uitkomsten van de enquête worden per email gedeeld met de deelnemers en ook gepubliceerd op de website van de gemeente. De resultaten worden besproken in het college van B en W, de commissie Sociaal Domein en de gemeenteraad college van burgemeesters en wethouders.

Deelnemen aan de enquête
Het invullen van de enquête kost u ongeveer 5 minuten van uw tijd. U kunt onderstaande QR-code scannen met de camera van uw smartphone. U wordt dan automatisch naar de website geleid waar u de online enquête kunt invullen. De sluitingstermijn is 15 april 2024.

De enquête is ook te vinden via een link op de homepage van de gemeentewebsite www.huizen.nl

Via het projectteam Opvang (opvang@huizen.nl ) kunt u ook een papieren exemplaar opvragen

Vervolgproces en besluitvorming
Het college van burgemeester en wethouders neemt na de evaluatie, nog voor de zomer een besluit over de eventuele volgende opvangperiode voor vluchtelingen in de Werkhaven, die start in de herfst/winterperiode 2024. Het college legt dit voorgenomen besluit voor aan de gemeenteraad zodat deze eventuele wensen of bedenkingen kan inbrengen en neemt daarna het definitieve besluit.

Het COA heeft de gemeente vorig jaar gevraagd om de tijdelijke opvang van vluchtelingen voor drie jaar mogelijk te maken, steeds van oktober tot april. Voor de twee volgende seizoenen, wil het college opnieuw een afweging maken op basis van de dan bestaande situatie in Nederland en de regio, en op basis van resultaten uit de evaluatie van het voorafgaande seizoen.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00