Logo omrooper.nl

Aandacht voor mantelzorg

Het kan gebeuren dat u (tijdelijk) de zorg voor iemand in uw directe omgeving op u neemt. Denk aan een gehandicapt kind, een zieke partner, vader of moeder, vriend(in) of buur. Dat is mantelzorg. Veel mantelzorgers zorgen voor iemand bij wie ze persoonlijk betrokken zijn, zonder dat ze beseffen dat ze mantelzorger zijn. De zorg kan erg zwaar worden. Er is ondersteuning mogelijk, op allerlei gebieden.

Naast mantelzorger bent u misschien ook moeder, kind, partner, vriend(in), werknemer, student of sporter. Dat is intensief en het is een uitdaging om de balans te vinden en te houden in het dagelijks leven. Veel mantelzorgers moeten prioriteiten stellen, keuzes maken en goed plannen zodat alle zaken op orde zijn. De gemeente en Versa Welzijn bieden hulp. Denk aan emotionele en praktische ondersteuning, maar ook ondersteuning door de zorg even over te nemen. Kijk op www.versawelzijn.nl/mantelzorg voor informatie of bel met (035) 623 11 00. U kunt ook bellen met de gemeente via het Advies- en Informatiepunt: (035) 528 12 47.

Activiteiten oktober en november

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Dan zetten we mantelzorgers in het zonnetje. In de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren doen we dat zelfs op vier dagen: 7, 8 en 9 en 10 november en organiseren we allerlei ontspannende activiteiten. In aanloop naar deze dagen organiseren we ook alvast een activiteit in oktober: mindful wandelen. Speciaal voor mantelzorgers organiseert Els Aardewijn van 'De Lis' twee wandelingen in de omgeving van de Tafelberg. De wandelingen zijn op zaterdag 5 oktober van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdag 10 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Wandelt u mee? Meld u aan via 06 - 15 13 86 86 of via elsaardewijn@gmail.com.

Meer berichten